Helyszín

Közép-Burgenlandi Népművészeti és Viseleti Múzeum


Fontos célkitűzésünk, hogy a múzeumház ne csak a kiállításként szolgáljon. Ezért módot adunk szakkörök, táborok szervezésére is, ahol a népi hagyományok - mint a kosárfonás, a szövés, az agyagozás - ugyanúgy elsajátíthatóak lesznek, mint a festés vagy a mozaikkészítés. A meghívott művészek, csakúgy mint a résztvevők a környező falvakból kerülnek ki. Helyi kerámikus művészek, rajztanárok, de magyar, zsirai, undi és újkéri népművészek is részt vettek már alkotótáborainkban, sokszor térítésmentesen.

Immár hagyomány a határon átnyúló nyári nyelvi- és rajztábor, ahol magyar és osztrák gyermekeknek biztosítunk lehetőséget tehetségük további kibontakozására. A táborban készült művekből kiállítást is szervezünk.
Mivel a múzeumháznak külön kiállítóterme van, szívesen fogadjuk művészek, népművészek, hobbyfestők stb. jelentkezését is - kiállítás céljából.

Nemcsak a helyi lakosság, hanem az idelátogató turisták számára is kínálunk programot. Autóbuszos csoportokat is fogadunk, vezetés magyar és német nyelven is lehetséges.