Helyszín

Pénzmúzeum


A jegybank törvényileg meghatározott feladatköre a lakosság financiális nevelése. Az edukáció helyszíne 2022. március 15-től a Pénzmúzeum és Látogatóközpont, ahol az érdeklődők interaktív módon ismerkedhetnek gazdasági folyamatokkal, fogalmakkal, és pénztörténeti érdekességekkel.


A világ vezető kiállítási trendjei alapján létrehozott Pénzmúzeumban leomlanak a pénzzel és a gazdaság működésével kapcsolatos tabuk. Akiknek ismeretlen a pénzügyek világa, vagy csak idegenkednek tőle, azok hasznos tudást szerezhetnek a témában akár már egy órás séta alatt is.


A XXI. századi, interaktív élménytérben 58 lenyűgöző installáció és közel 2000 műtárgy várja a látogatókat. Az attrakciók között a legkedveltebb a saját arcképes bankjegytervezés-és nyomtatás, az aranyrúd-emelés, a trezor-nyitás, illetve a Pénzmúzeum robotjaival történő találkozás. A múzeumon belül az élményeket és a látványosságokat egy olyan játék köti össze, amelyben a látogatás során gyűjtött virtuális vagyon a kiállítás végén ajándékra váltható.


A Pénzmúzeum – a honlapon történő előzetes regisztrációt követően – ingyenesen várja az érdeklődő családokat, iskolás csoportokat, turistákat. Az intézmény a legkorszerűbb digitális technológiák segítségével vezeti be a látogatókat a pénz világába. Év végi osztálykirándulások, nyári családi programok élvezetes helyszíne lehet minden generáció számára.


A háromemeletes, 2400 négyzetméteres Pénzmúzeum a hétköznapokon jellemzően iskolai csoportokat fogad múzeumpedagógiai tárlatvezetéssel, a hétvége a családoké, egyéni látogatóké. A belépés minden korosztály számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Ajánlók, kritikák: