A viharok bolygója

Bakancslistához adom
Planeta Bur
szovjet sci-fi, 78 perc, 1962

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A Vénusz bolygóra indul egy közös szovjet-amerikai expedíció, három különböző hajón. Az egyik hajó elpusztul, amikor meteorittal ütközik össze. A legénység megmaradt tagjai, az egyik hajóban három szovjet űrhajós, a másikban szovjet férfi és nő, egy amerikai és egy amerikai emberszabású robot. Elhatározzák, hogy leszállnak a Vénuszra, csak egy embert, a nőt hagyják az űrben, hogy tartsa a Földdel a kapcsolatot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ALDO 2012 aug. 16. - 14:39:38
Szeretem a retro sci-fiket. A viharok bolygója is egy meglepõen jó film ebben a kategóriában. Nyilván a mai szemmel nézve az effektek és a díszletek elég gagyik, de akkor ez még csúcsnak számított. Érdekes, hogy hogyan képzelték el egyesek a Vénuszt a 60-as évek elején, amikor még egy ûrszonda sem tudott sikeresen leszállni a bolygóra. Komoly tudósok hitték, hogy víz is lehet rajta.
Persze ma már elég komolytalannak tûnik egy dinoszauruszokkal teli Vénusz. Nagy pozitívum, hogy noha a kubai rakétaválság évében készült a film, szerepel benne egy amerikai ûrhajós is, akinek nem is adtak annyira negatív szerepet és tökéletesen együttmûködik a két ellenséges tábor képviselõje. John, a robot is sokkal kidolgozottabb, mint a híres Robby, a tiltott bolygó filmbõl.
Ráadásul a több milliós, Prometheus mozifilm is rengeteg elemet vett ebbõl a filmbõl. Elég csak a jelmezekre gondolni.
Darkcomet 2011 jan. 28. - 14:17:59 Előzmény feketevipera
Azért remélem megnézted azt is, hogy mikor készült a film, és nem a mai szemmel írtad, amit írtál. Mert ugye az 1962-es dátumhoz képest nagyon is ott van ez a sci-f.
feketevipera 2010 dec. 10. - 20:38:01
Engem kevéssé nyûgözött le a film, volt benne jó pár gyengén kivitelezett jelenet (pl. az ugráló "gyíkemberek"). Alapvetõen a kalandelemekre gyúrtak rá az alkotók, s ezeket megspékelték némi patetikus maszlaggal. A szovjet-amerikai együttmûködés eléggé gázos, az amerikai tudóst kevésbé szimpatikusnak ábrázolják, mint a hõsies szovjeteket. Néha már giccsbe fúló módon ábrázolták a könnyes szemû ûrhajósokat, és az öltözet is a szocialista hétköznapok valóságát tükrözte. Egyszóval kuriózumnak jó ez a produkció, amúgy pedig nem túl különleges.