A Bandi a hegyen című műsor voltaképpen egy turisztikai magazin és egy gasztronómiai műsor sajátos házasságából jött létre. A sorozat főhőse Rázsi András, a fiatal egri szakács, aki középiskolai tanulmányai befejezése után különböző éttermek és szállodák konyháján dolgozott, majd úgy döntött, továbbtanul. Nemrég diplomázott meteorológusként, ám a konyhától, a főzéstől nem szakadt el. Bandi másik nagy szerelme a természetjárás, a túrázás. Sem eső, sem hó nem riasztja vissza egy-egy kiadós túrától. Ilyenkor magával viszi a legalapvetőbb felszerelést, és a nagy séták után könnyen elkészíthető, ám mégis ízletes étkekkel kényezteti magát. Bandi étkei mindig ízletesek, hiszen bár a természetben főz, nagy műgonddal, pontos arányokkal dolgozik. Egy-egy részből kiderül, miért jó túrázni, milyen alapvető eszközökre van szüksége egy természetjárónak, de az is, hogyan építhetünk halcsapdát, hogyan rakjunk tüzet nedves fából, és hol főzzünk, ha esik az eső.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
10/10
-csengõzoli--
2011 nov. 18. - 22:55:38
10/10
Ma a Kékestetõn voltak, tök jó hangulatú kis adás volt!(sajnos az utolsó)
Bandit akarunk még! :)
Magát a mûsort Én is szeretem, sõt egy-két dolgot már meg is csináltam, de...
...A hang utómunka SIRALMAS ! Az az 5 "effekt" (nyammogás, tömeg, fûrészhang, 1-2 rajzfimes hang) állandó és indokolatlan használata, valamint a zenék le-fel rángatása mindenféle lecsengés nélkül, BORZALMAS ! Nekem mint audióval foglalkozó embernek, iszonyatosan bántja a fülemet és abszolút amatõr munkává "emeli" az egész mûsort. Félreértés ne essék, nem a zenei stílust kritizálom, hanem a munkát. Ezt már olyan régen le szerettem volna írni ! Béla ! (Hangmérnök) Amúgy én is szeretem a fokhagymát... :)
A sorozat nálam 10-es. Bandin látszik, hogy nem igazi tv-s,néha picit félszeg, baki is van, de pont ettõl szerethetõ,mert egy kiveszõfélben lévõ állatfajra, a normális emberre emlékeztet.A helyszínek szuperek, nálam a Börzsöny a nyerõ, de a többivel sincs gond. Az ételek egyszerûek, szinte bárki elkészítheti õket, nincs szükség puccosan berendezett stúdió-konyhára, ahol celeb mûszakácsok kotyvasztanak.Ja, a zene pedig király. A sorozat 2005-ös, kíváncsi lennék, mit csinál ma Bandink.
Nagyon szeretem a srácot,és magát az egész ötletet,hogy ne csak puccos konyhába fõzzünk,hanem a természetet válasszuk hozzá pl.egy jó kis kirándulással összekötve.
nagyon jó a Bandi mûsora, természet, szép látkép és táj, olcsó és egyszerû ételek, jó hangulat!
egyik kedvencem! végre egy olyan mûsor, amiben nem hiperszuper milliós konyhában milliós konyhai eszközökkel fõznek, beszerezni lehetetlen alapanyagokból, drága sznob kajákat, amiket csak egy mesterséf tudna elkészíteni, hanem kinn a szabadban, kevés pénzbõl, egyszerû ételeket fõz a Bandi amit bárki el tud készíteni, mert se nagy fõzõtudomány, se drága eszközök nem kellenek hozzá, mégis finom (ahogy látom a stábon) amit fõz!
meghozza az ember kedvét!
kár, hogy csak 1x ismétlik naponta.
a rock és metál zenei aláfestések a mûsor alatt, még többet nyomnak a latba! 10/10 mûsor!
Egyfelõl nagyon teccenek ezek a természetjárós fõzõs mûsorok, mind a két téma.
Másfelõl meg nagy kérdés, hogy ki tud e vetkõzni Bandi a szakács szerepbõl? (Mint, ahogy Rowan Atkinson se bír elszabadulni Mr Beantõl...)
Képzeljük el, hogy kap valamelik tvnél egy meteorológusi állást, és a hírmûsor vezetõ megkérdi tõle: na Bandi, ma milyen idõt fõztél ki nekünk? Bizonyára a többedik ilyen beszólásnál már palacsintasütõvel csapná le a kérdezõt.
Úgy tûnik, egy valamirõl mindenki elfelejtkezett, arról amitõl igazán érdekes a mûsor, a "korlátai". A fõzõmûsorokban többnyire olyan szupertûzhelyen-szuperkonyhában-szuperfûszerekkel-szuperhozzávalókkal-szuperzsakáccsal készült ételek kerülnek "terítékre" amitõl ember legyen a talpán, az a fõzéssel csak ismerkedõ - kezdõ szakács aki nem ilyed be és nem megy el a kedve az egésztõl. Itt viszont legtöbbször egyetlen "lángon" (a tûzön) hátizsákra korlátozott eszközökkel és hozzávalókkal stb. viszonylag egyszerû ételek kerülnek bemutatásra, ami kirándulás nélkül is érdekes, bátorító lehet. Tehát az az elõnye, ami esetleg mások részére a "hátránya". A kirándulás inkább csak ráadás.
Az alapvetõ elõnye a mûsornak a "nagy kereskedelmi fõzõmûsorokkal"szemben,hogy nem a pénzkeresés a mozgatórugója hanem a szórakoztatás és a az érdeklõdés felkeltése!A természetben mûvelt fõzés nagyon jó dolog és férfiként kijelenthetem,hogy nagyon jókat lehet ilyenkor szórakozni!Remek kikapcsolódás!De sajnos kevés idõ jut erre és lassan kikopik az ember életébõl!De ez a mûsor elõhozza az emlékeket és ekkor jön a cselekvés;)Szerintem (szakács szakmával rendelkezem,bár ez semmit nem jelenet)nagyon is rendben van amit csinál!Nem profi de ahhoz,hogy a kedvet meghozza nem is kell annak lennie!Nekem nagyon szimpatikus és látszik,hogy ember aki...olyan mint mi és nem egy mû celeb akik folynak a tv-bõl!
semmi baj ezzel mondom, csak vértelen, de azért lehet a hegyen fantáziadúsabb ételeket is készíteni,amihez szintén nem kell sok dolog. igazából csak ez a bajom, hagyom is a vértelenséget. Én szeretek ezekbõl a mûsorokból tanulni, bandi nem mutat nekem újat.:)
Hát jó,de grillen grillezni lehet csak :)(deszépen megaszontam), meg ami még szóbajöhet a szabadban az a bográcsozás és úgy is készített kajákat.
Meg itt talán nem is az ételek különlegessége a lényeg, mindig olyasmit mutat amit bárki össze tud dobni egy kirándulás alatt és gondolom ezért is az egyszerûbb kategóriából választ.
persze,hogy behatárolja, és nem a wellington bélszínre gondolok,ami egyébként könnyû, csak tényleg nem a hegyen:) de amiket láttam,elég egyformácskák.:)
mondtam, hogy szerintem is jó az ötlet, csak kcsit vértelen a mûsor.
igazából egy nagyon irritáló mûsor van a tv paprikán,szerintem, az aamiben a raszta csaj van. az szörnyû. az abszolút kedvenc a bolygó amerikai.mind a hozzáértése, mind a stílusa alapján. na, meg a könyvei,amik nem szakácskönyvek.
Azért mondjuk mentségére legyen szólva,hogy az,hogy hegyen fõz eléggé behatárolja az elkészíthetõ ételek skáláját.
Feltételezem egy wellington bélszínnel nehezen boldogulna a hegytetõn :)
Nem szakács, csak meteorológus, és lelkes túrázó. Hányan fõzünk? És hányan vagyunk ebbõl szakácsok? És hány nem szakács de rendszeresen fõzõ van köztünk, aki fõzés közben körbetúrázza kis hazánkat, aki a hátán viszi a konyhát és a kamrát?
fobakternek abban igaza van, hogy bandi és a fõzés...hát nem is tudom. olyan érzésem van,mintha valakinek a jóismerõsét betették volna a mûsorba. nem tudom, hogy szakács-e vagy sem, mindenesetre az ételek elég egysíkúak.az alap ötlet viszont jó, csak valami élet kéne a mûsorvezetésbe.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások