Cursed: Átkozott

Bakancslistához adom
Cursed
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy sorozat, kalandfilmsorozat, 2020

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A rejtélyes erőknek parancsoló ifjú lázadó, Nimue egy legendás karddal az oldalán útnak indul, hogy megmentse népét. Küldetéséhez csatlakozik egy elbűvölő zsoldos: Arthur.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
androcles szept. 26. 22:05:04
Történelmileg teljesen hiteltelen, még az Arthuros mende-mondák szintjén is, fantasynak pedig ötlettelen és röhejesen csapnivaló. A középkori érába tett afro-amerikai beütéses Arthur figura meg egyszerűen vicc.. Értem én, hogy nagyon divat a PC meg minden, de minek kell minden tartalmat ezekkel az erőltetett faji marhaságokkal elrontani? Ha faji jellegű dolgokat akarnak gyártani, akkor semmi akadája, arra is vevő vagyok, de legyen hiteles a témája, pl. a "Gyökerek" óta nem láttam értékelhető, afro amerikaiakkal foglalkozó filmeket. Ennyi pénzből, amennyiből ezeket a moslékokat gyártják, nem lehetne inkább megint egy Róma, vagy egy Spartacus színvonalat hozni?
2/10
Attila Sasvári szept. 21. 00:27:48 2/10
ZS..
10/10
kisgabest aug. 31. 22:55:11 10/10
Zseniàlis.Mindenkinek csak ajànlani tudom!
2/10
tonijani@gmail.hu aug. 31. 21:53:25 2/10
Rossz. Nagyon rossz. Nagyjából Herkules szint Kevin Sorboval, de az legalább vicces volt. Ez nem az. Egyszerűen fos. Remélem elkaszálják.
7/10
Hester júl. 29. 18:07:32 7/10
A főhősnő és Artúr között konkrétan annyi kémia van, mint két krumpli között. A kellemesen kerekded KL egyenesen nevetségesen jól tápláltnak hatott a hosszadalmas menekülés, éhezés, szenvedés alatt. Hiteltelenül és halvérűen alakította a népéért küzdő, mindenre elszánt, gyászoló, gyilkoló varázslónőt. Artúr király legendájára annyira emlékeztet a történet, mint a filmbeli Artúr bőrszíne egy középkori angol lovag színére. Semmi bajom a feketékkel, tényleg, de miért kell egy 500 körüli középkori Angliában játszódó filmet telenyomni mindenféle rasszal??? El se tudom képzelni, micsoda felháborodás lenne, ha egy afrikai rabszolgákról szóló filmben minden második rabszolga fehér lenne. Na ez is itt kb annyira volt hiteles.

De voltak azért pozítívumok is, nekem a látvány bejött, a harcjelenetek is nagyjából rendben voltak. Elég bevállalós is volt, elment egy lájtosabb dark fantasynak is, SPOILER amikor Nimue kihúzatta a saját fogát a kocsin, hogy bemenjen a városba, na ott felkaptam azért a fejem SPOILER VÉGE.

Merlint egyenesen imádtam, ő volt talán az egyik legjobb, bár a végére kicsit túl érzelgős lett a karaktere nekem. A red paladinok nagyon állatok voltak, rühelltem őket egytől egyig. Eszembejuttaták, miért is nem bírom én az egyházat. A síró szerzetes is érdekes, kicsit összecsapták mondjuk a végén az ő sztoriját.

Összességében nem rossz, a műfaj kedvelőinek egyszer simán megnézhető sorozat, szívesen venném a folytatást. Mondjuk azt kizárólag akkor, ha KL Nimuéjét soha többet nem kell látnom, szegény néha komikusan rossz volt.
6/10
Kazunari júl. 29. 13:49:54 6/10
Nekem úgy tűnt mintha mindenféle fantasy sorozatot és filmet szerettek volna összekeverni benne. Volt benne trónok harca, gyűrűk ura, vaják, Arthur királyos legendáriummal vegyítve stb. De eredeti ötletek nem igazán. A karakterek kiforratlanok. Értelem és logika nélkül cselekszenek. A szereposztás is csapnivaló. Kivéve Merlin/Floki a vikingekből, illetve a könnyező pap és a paladinok vezetője. Ők jól el voltak találva. De a főhősnő és Arthur is szerencsétlen választás volt. A sorozatot végiglengő PC hangulat is nevetséges hogy a kb. 1000 körülire belőhető anglia képzeletbeli világába mindenféle rasszt meg akarnak mutatni. Szinte mindenféle rasszt szerepeltetni akarnak minden jelenetben miközben ez egyáltalán nem korhű. Anakronisztikus dolgol is megfigyelhetőek a használt kellékek között ami a (pl. pipázás a korhoz képest jóval később amerikából származó termék lesz) rendező vagy forgatókönyvíró tályékozatlanságának bizonyítványa. Attól hogy minden klisét beleraknak ami egy fantasy filmbe belerakható még nem lesz egyedi. Nem mondom azt hogy csapnivalóan rosszul sikerült, nem nézhetetlen de inkább csak egy B kategóriás sorozatnak tudom értékelni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu