Személy

Lázár Balázs

színész, író
Született: 1975. július 1. (48 éves) (Magyarország, Szolnok)

1997-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, osztályvezető tanára Marton László volt. Rendszeresen játszik filmekben és televíziós sorozatokban, egyik első filmszerepét a Csinibaba c. produkcióban kapta meg. Tagja volt többek között a Pesti Magyar Színháznak és a Vígszínháznak is. A színészet mellett versírással is foglalkozik. Két gyermek édesapja.

Hozzászólások

Johann 2013 okt. 09. - 00:05:41
Néhány hete, az Ars Sacra fesztivál keretei között rendeztek egy csodaszép versszínházi estet a Klebelsberg Kultúrkúriában "a 100 éve született Weöres Sándor és a tíz éve elhunyt Károlyi Amy" tiszteletére és mûveikbõl válogatva. Elõadták: Tallián Marianne és férje, Lázár Balázs. (Bõvebben ld.: http://www.kulturkuria.hu/viewContent.php?category=10&event=3580 ).
Már Tallián Marianne fórumában megírtam a gondolataimat az elõadásról, de miért ne jelenhetnének meg azok itt is (Lázár Balázs is megérdemli):
"Mindig izgalmas, amikor egy színészházaspár tagjai a színpadon is házasokat alakítanak. Az pedig egészen kivételes ritkaság, ha Weöres Sándor és Károlyi Amy bõrébe bújhatnak. Ráadásul itt végig a költõházaspár verssorai és gondolatai alkották az elõadás "szövegkönyvét" - nem akármilyen feladat lehetett az est összeállítása, a versek, levélrészletek válogatása, sorba rendezése, dramatizálása. Kitûnõen sikerült! A sokszor nem könnyû Weöres Sándor-versek feszes tempóban sorjáztak, szépen ívelõ történetté álltak össze és meg is elevenedtek a színpadon. Tallián Marianne és Lázár Balázs elõtt is megemelem képzeletbeli kalapom! Nagy átéléssel nyújtott alakításaikkal végig fenn tudták tartani a figyelmet és felejthetetlen élményben részesítették közönségüket. Köszönjük!"