Dzsungel-mentőakció 2: A világ körül

Bakancslistához adom
Les as de la jungle 2 - Opération tour du monde
6 éven aluliak számára nem ajánlott francia animációs film, családi animációs film, 85 perc, 2023

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Kit hívsz segítségül, ha egy titokzatos szupergonosz rózsaszín habbal borítja be a dzsungelt, amely vízzel érintkezve felrobban? Hát, a Dzsungelbandát! Régi ismerőseinek visszatérnek, hogy újabb mentőakcióban vegyenek részt. Az esős évszak beállta előtt versenyfutás kezdődik az idővel: a küldetés az Északi-sarktól a Távol-Keletig, hegyeken, sivatagokon és óceánokon keresztül zajlik, hőseinknek be kell járniuk az egész világot, hogy ellenszert és megoldást keressenek.

A Dzsungel-mentőakció világsikere után a népszerű mentőcsapat ismét visszatér a mozikba. A tévéből ismert Dzsungelbanda kalandjai látványosabbak, viccesebbek, kedvesebbek mint eddig bármikor. Az Emmy-díjas francia animációs sorozat, a Dzsungelbanda 10 éve indult világhódító útjára, és most, 158 tévéepizód után a második mozifilm kalandjaiért izgulhat a fiatal közönség.
Bemutató dátuma: 2023. augusztus 31. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Rotovics Kázmér 2023 dec. 16. - 21:53:46 6/10
A tv sorozatra nem érdemes szót pazarolni, viszont az első The Jungle Bunch mozifilm a maga nemében igencsak zseniális volt. Felnőtteknek IS szóló, igazi európai ízű gegekkel, helyzetkomikumokkal telepakolt, egészen komoly alapsztorival, jellemfejlődéssel és kidolgozott karakterekkel (ideértve a főgonoszt is) mondhatom, hogy az korrekt,JÓ film volt.
Itt ahhoz képest egy sokkal katyvaszosabb alapsztorit kapunk. Gyors helyszínváltásokkal operál, amely sajnos végeredményben (a csekény műsoridőbe bepréselt sokféle szereplő miatt) lehetetlenné teszi az egyes karakterek megfelelő kidolgozását, szerepeltetését. A főgonoszt meg még egyenesen sajnáltam is, olyan gyenge motivációval vértezték fel - és olyan keveset került vászonra.
Vitán felül a legjobb a két béka. Az első részben bénák és ostobák voltak (övék volt a sztoriban a csetlő-botló cirkuszi bohóc szerep ugye, akitől még a néző(gyerek) is okosabbnak érezheti magát) most viszont szerintem viszik a pálmát. És ez egyben a filmre nézve sajnálatos is, hiszen itt Caméliának kellett volna fókuszban maradnia, afféle női Indiana Jones karakterként, és még ott lett volna ez a khhhm szerelmi szál is... De úgy érzem, a storyboard írók sem hittek benne igazán, és tökre nem is lett hiteles egyetlen megmozdulása sem.
Volt még pár dolog, amit nem is tudok hova tenni, például mi volt ez a szektás sajtkészítők vonal, a dobermanokkal? Nyilván a francia Trappista szerezetesekre lett volna utalás, de ebben a formában nagyon nem ült a dolog.
1/10
Kaszás79 2023 szept. 23. - 11:21:19 1/10
A kislányom végig unta az egészet, felesleges pénz kidobás volt. Klisék, ócska poénok, plusz felesleges érzékenyítés.