Fura világ

Bakancslistához adom
Strange World
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai animációs kalandfilm, fantasy, kalandfilm, 2022

Értékelés:

66 szavazatból
Szerinted?

A Walt Disney Animation Studios vadonatúj akció-kalandfilmje egy feltérképezetlen és veszedelmekkel teli földre kalauzol el, ahol fantasztikus lények várják a legendás Clade felfedezőcsaládot. A köztük dúló ellentétek azonban veszélyeztetik legújabb és eddigi legfontosabb küldetésüket…
Bemutató dátuma: 2022. november 24. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
offtopic
capt.nemo jún. 23. 15:19:21 1/10 Előzmény Rotovics Kázmér
jézusomember, ha nálad ez az orosz-fideszezés az 'érvrendszer' minden amivel élni tudsz, talán meg se kellene szólalnod, de gondolom jobbhíján így tudod magadban helyre tenni azt, amire nincs érved.
7/10
Rotovics Kázmér jún. 22. 17:46:53 7/10 Előzmény judeanépfront
Jól mondod.
7/10
offtopic
Rotovics Kázmér jún. 22. 17:44:47 7/10 Előzmény capt.nemo
jézusom ember, inkább kezeltesd magad, mert komolyan megártott neked az orosz/fideszes propaganda, minek eredményeként súlyos problémák uralkodnak a fejedben. :DDD
1/10
offtopic
capt.nemo jún. 20. 15:11:04 1/10 Előzmény fannifannifanni
hé moderátor!, vagy a mások véleményét is törölgesd, vagy az enyémet se, vagy mond meg mi a fene bajod van!!!

mond te tényleg nem tudsz szöveget értelmezni?? pont leszarom ki kit szeret. azt alattomos lopakodó propagandát utálom ami minden hova bekúszik, és ma még hangsúlytalanul van jelen aztán egyre nyíltabban... és úgy próbál csinálni mintha ez lenne normális és természetes. hát egy kicsit sem az. a természet az ilyen aberrációkat nem jutalmazza azzal hogy új életet, utódokat ad nekik. max. ha dr mengele leszármazottjai már gyerekkorban hormonokkal kezeli őket és átalakítja művileg erőszakot téve a természeten. épp a magadfajta jóságos "széplelkek" rothasszák szét a normális viszonyokat és társadalmat, mert az onlyfan és pornhub generációként agymosva, ezeket a devienciákat fullnormálisnak tartátok, ahogy azt is, hogy a gyerekeket át kell műtögetni. meg gyerekmesékben helye van az ilyeneknek.
1/10
offtopic
capt.nemo jún. 20. 12:40:24 1/10
a moderátornak és a spiclijének a jó q. anyját! miféle aberrált szólásszabadság az ilyen, hogy törölgetik a hozzászólásaimat ok nélkül.??
10/10
fannifannifanni jún. 20. 11:57:54 10/10 Előzmény capt.nemo
Egy természetes dolog termeszeteskent lenne a fejekben, akkor nem keltene ekkora felháborodást. Ha Benned ekkora indulatokat kelt, hogy egy fiú egy fiút szeret, ott lehet magadban kellene helyre tenni valamit… és egy gyermek nem lesz attól meleg mert lát egy ilyen mesét, ahol két szót ejtenek erről… ez nem így működik.. maximum ha egy baratja meleg sokkal természetesebbnek fogja venni, és ugyanúgy egyenrangú emberként fog rá tekinteni.
1/10
offtopic
capt.nemo jún. 20. 11:48:14 1/10 Előzmény fannifannifanni

fogjátok már föl, hogy nem a homokosok vannak a "gyűlölet" fókuszában, hanem az erőszakos buzi-propaganda és terjesztői, kiváltképp ha a romlatlan gyerekeket veszik célba és igyekeznek megfertőzni.

ez két teljesen külön dolog, és a jó fenéért próbáljátok összemosni állandóan??? mártírt csinálni a homokosakból, mikor az lmbtq propagandisták támadnak ránk.
10/10
fannifannifanni jún. 20. 11:30:36 10/10
Pont ezért kellenek ilyen filmek, mert rengeteg emberben ennyi gyűlölet van (már csak itt látható korábbi kommentek is ezt bizonyítják). Ha az ilyen szülők gyermekei közül ez elér valami nagyobb elfogadását előrébb vagyunk…
1/10
ami4 ápr. 01. 19:19:47 1/10
Minek a buzikat így rá erőltetni az emberre , eddig nem érdekelt de mostmár betelt a pohár .
1/10
Jwilli febr. 23. 07:27:22 1/10
Szegény Walt Disney úgy forog a sírjában mint a motolla...
1/10
nikato febr. 11. 12:55:47 1/10
Nagyon rossz... Már nem tudnak animációs filmeket sem csinálni.
1/10
lk1kcsg febr. 09. 13:20:23 1/10
Nagyon várom a második részt, ahol a meleg szereplők betérnek egy bárba, aztán ott szitává lövik őket, majd felgyújtják a helyet. Remek krimi lehetne a lassan mindennapos történetből.
1/10
Lucinia jan. 22. 10:52:02 1/10
Nem ajánlom gyermekeknek. 18+
1/10
n.lehel jan. 05. 17:03:44 1/10
Ezt jól benéztük, elküldtük 3 gyerekünket moziba, pedig még utána is jártunk. Ebben is szerepel a kötelező HOMOSZEXUÁLIS vonal. Akit érzékenyen érint, ha úton-útfélen érzékenyíteni próbálják, kerülje el.
2/10
Edoardo 2022 dec. 31. - 10:50:00 2/10
Idétlen és erőltetett az alapvetően újszerú alapötlete ellenére.

SPOILER

Egy hegyek közötti zárt közösségben hogyan lehet jelen egyidőben annyi rassz? Rendkívül erőltetett a sokszínűség megvalósítása és a homoszexualitás megjelenítése. Váratlan fordulat volt, hogy egy teknős hátán éltek addig - akinek az immunrendszerének a munkáját nézhették végig első sorból. Az energiagény és annak végzetes hatása alapvetően jó metafora volt.

SPOILER

Összességében véve feledhető.
10/10
csincsilla72 2022 dec. 30. - 18:49:12 10/10
Szuper jó történet! Gyönyörű a látványvilág, remek forgatókönyv,, eredeti történet, miközben jól elmagyarázza az élő test működését is. És nagyon-nagyon fontos dolgokra tanít. Nem, most nem arra gondolok, hogy apa fehér, anya félvér, a gyermek meg karamellszínű, mert a vegyespárok létezése Európa és a világ boldogabbik felében természetes jelenség, valamint melegek is vannak a világon, ami szintén teljesen természetes. Hanem arra, hogy a gyerekek számára is érthető módon magyarázza: energiaéhség a pusztulásunkat okozhatja, ill. fogja is okozni. Ha nem tanulunk meg lehető legközhelyesebb értelemben összhangba kerülni a természettel, akkor vele együtt pusztulunk mi is.
Erre tanít ez a film.
10/10
NicRT 2022 dec. 29. - 23:13:55 10/10
Ha félretesszük a beszűkült gondolkodású fölöslegesen ultrakonzervatív szélsőjobbos propaganda nyelők véleményért, akkor szerintem ez a mese ultra cuki.
A neve FURA világ... nem véletlenül. Sűríti a mai világunk minden olyan "furcsa" szokatlan dolgait amit a média és a világunk kinyílása miatt egyre többször látunk és hallunk.
A film taglalja a kérdést hogy ezen nem hétköznapi elemek valóban annyira nem hétköznapi elemek?
Zseniálisan bemutatja 3 generáció gondolkodását azoknak az eltérőségét, hogy a nagyszüleink a mi szüleink és most mi, mind-mind ugyan abban, mégis más világban éltünk így más elemekkel kell/kellett megkűzdenünk. Toleranciára int és elfogadásra a másik felé hisz végtére is mindenki úgy próbál boldogulni ahogy gondoljuk hogy nekünk a legjobb, persze ez a másiknak FURA lehet de kell annyi empátiaérzék hogy átlássuk ezt.
IGEN a filmben a srác meleg (ÚRISTEN KRISZTUS MENTSEN MEG). Semmi felháborító, egy kamasz bajlódását mutatja meg az első szerelem idején, és tény hogy a szerelme egy másik srác. Na és?

Pont ez a lényeg. Lehet sokkolót mondok de a film NEM A HOMOSZEXUALITÁS ( pláne nem a NEM váltást) propagálja hanem az ELFOGADÓ ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI gondolkodást propagálja, hogy legyél olyan amilyen vagy akarj akármit csinálni az életben, legyen az eltérő amit a felmenőid vagy a környezeted csinál, mi akkor is szeretünk. Lényegében azt tanítja a film amit Krisztus is tanít. "Új törvényt adok nektek: szeressétek egymást ahogy én szerettelek benneteket..." (HALIHÓ nagy konzervatív ultra keresztény bagázs).
Pláne nem megyek bele hogy az "alsó" világ a filmben az emberi testről lett mintázva és analógiában bemutatja a polipok, tumorok veszélyeit vagy az elsavasodó test károsságát...
Na mindegy szóval ha túllépünk az ÚRISTEN MELEGEK FEKETÉK ÉS MÉG A KUTYA IS HÁROMLÁBÚ... UNDORÍTÓ- mentalitáson egy kicsit rájöhetnénk mit akar tanítani vagy rávilágítani a film, pont ezért mutatnám meg a gyerekemnek, mert ő a tiszta gondolkodásával ezt ezerszer gyorsabban átlátja mint a már beszűkült gondolkodású felnőttek, talán pont ők a gyerekeink taníthatnának egy kicsit minket.
(Ide jöhetnek a meleg ballipsizős kommentek alulra)
2/10
Wonder1 2022 dec. 27. - 18:58:48 2/10
..disney szerint teljesen hetköznapi ha a feleségünk néger a fiunk meg buzi.hmmm..A legjobb az egészben a 3 lábu kutya volt.15.percig bírtuk
1/10
Igazság Hangja 2022 dec. 25. - 21:51:36 1/10
Szélsőbaloldali, liberális propagandafilm, nem gyerekeknek való!!!
(Erőszakosan nyomuló multikulti, feminizmus, homoszexuális propaganda stb.)
8/10
dandelion83 2022 dec. 25. - 12:20:43 8/10
Nem örülök, hogy már minden film, sorozat egyre inkább PC, és már a mesék is ebbe az irányba tartanak, de emiatt nem vagyok hajlandó megfosztani magamat jó filmélményektől. Még mindig jobb megoldásnak tartom ezt megnézetni a gyerekekkel, utána megbeszélni a látottakat, mint hogy saját maga, vagy a társai által esetleg előítéletes felnőtté váljon. Ez egy jó mozi, kellő tanulsággal. Szerencsére nem ismét egy bugyuta, kiszámítható történet, szinte végig énekekkel teletűzdelt változat. Ízlésesen PC, nem tolja túl, szívmelengető, és elég mély. Nem egy felejthetetlen mozi, de az elmúlt pár évben ennél kb csak rosszabb meséket láttam. Szerintem érdemes megnézni.
Összes hozzászólás