Isten földje

Bakancslistához adom
Vanskabte Land / Godland
15 éven aluliak számára nem ajánlott dán-izlandi-francia-svéd filmdráma, 138 perc, 2022

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A 19. század végén egy dán pap Izlandra érkezik, hogy a távoli szigetország egy eldugott részén templomot építsen és az embereket fotózza. Minél több időt tölt a zord időjárás sújtotta országban és a zárt közösségben, annál nagyobb erkölcsi és vallási kihívást jelent számára eredeti küldetése.

A dán Hlynur Pálmason filmjének világpremierje a világ legrangosabb ‘A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az alkotás az Un Certain Regard versenyszekcióban szerepelt. Pálmason előző filmjével, A legfehérebb nappal szintén Cannes-ban szerepelt, míg a Téli fivérekkel összesen négy díjat nyert a világ egy legrangosabb mozgóképes seregszemléjén, az ’A’ kategóriás Locarno-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Pálmason az Isten földjével Cannes után számos nemzetközi fesztiválon szerepelt világszerte Münchentől Sydneyig.
Bemutató dátuma: 2022. december 1. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
itsme1 2023 okt. 01. - 09:43:07 2/10
Hlynur Palmason egy újabb büntetése. A máskor oly szigorú Pihes kolléga még túl is értékelte.
4/10
pihes 2023 szept. 04. - 15:01:11 4/10
Minden a természetességről szól, mint az állattartás, kézzel készített épületek, és az emberek is. Valamikor ez még a gépesítés előtti korszak ideje lehetett. Én hiányoltam azt, ami magasabbra vihette volna könnyen, ezt a történetet NÉGY/TÍZ