Keskeny út a boldogság felé

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 83 perc, 2023

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Magyarországon, a Salgótarján melletti szegénységbe fulladt Jónás telepen egymásba szeret két roma fiú. Kapcsolatukat felvállalva Budapestre költöznek és a napi megélhetési küzdelmek dacára végre elkezdik megtalálni boldogságukat. Abban bízva, hogy bátorságuk, elszántságuk, egymásba vetett bizalmuk és szeretetük mások számára is inspiráló lehet, elhatározzák, hogy megírják az első meleg roma musical film forgatókönyvét. Az élet viszont átírja Gergő és Lénárd történetét. Egy váratlan haláleset miatt vissza kell térniük a közösségbe, ahonnan kitagadták őket, így kénytelenek szembenézni múltjukkal, konfliktusaikkal, de ahol kitartásuk és tiszta szívük elismeréseként visszakaphatják családjukat.
Bemutató dátuma: 2024. február 8. Forgalmazó: Makabor Studio

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Theszaloniki Filmfesztivál

    2023
    Zsűri különdíja

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Smone márc. 30. 16:12:15
Pontosan az eddig említettek miatt csinálták a filmet. Annak aki ezzel küzd, megkönnyebülés és mentsvár a film. Nem kötelező senkinek sem megnéznie, vagyis nincs ráeröltetve senkire. Pontosan azért van sok filmben lmbtq tag is megjelenítve, mivel a társadalmunkban is ilyen módon, szórtan vannak elhelyezve. Ha heteró párokról szólna a film, akkor nem lenne bonyodalom, legalábbis nem olyan amiről ne született volna már legalább 100 ezer film. Sok lmbtq filmnek hasonló a témája, pont ezért izgalmas hogy a cigány közösségben is bemutatják ezt a "problémát", mivel ott még nagyobb az elutasítás a homoszexuálisok felé.
Panaszkodhatunk hogy régóta húzódik ez az egész, de még mindig abban élünk hogy mindenkit jobban érdekel hogy mi zajlik a másik hálószobájában, mint a sajátjában. :)
1/10
ef febr. 16. 08:19:58 1/10
LMBTQP propaganda film.
8/10
makitasunrise febr. 10. 00:21:59 8/10
Jó tempójú, meglepően humoros doku, nagyon jól elkapott pillanatokkal.
1/10
CubiaC febr. 08. 14:29:38 1/10 Előzmény filoszemitabélus
sajnos tényleg elképesztően szomorú jelenség ez... nem tudom, hogy mivel lehet ezt a lobbyt megállítani, de az biztos, hogy nagyon rossz irányba megy ez a tendencia :/
filoszemitabélus febr. 08. 14:26:18 Előzmény CubiaC
Nem is sejted, milyen erős lobby áll a jelenség mögött. Sok befolyásos ember a szórakoztató iparból. A Netflix már ott tart, hogy teljesen naturálisan mutat szexjelenetet 2 férfival. Hányinger keltő tendencia!
1/10
CubiaC febr. 08. 14:07:54 1/10
Miért kell ezt erőltetni? Annyira baromira idegesítő, hogy már nem nagyon lehet úgy megnézni egy filmet, hogy ne legyenek benne bu**k.. szinte minden Netflix filmbe is belecsempészik ezeket.. érdekes, tavalyi év egyik legjobb filmjében a TopGun 2-ben nem voltak homokosok, mégis sikerült jó filmet csinálni.. fejezzék már be ezt a társadalomra erőltetést!
filoszemitabélus febr. 08. 11:17:38 Előzmény matuschkapista
Szép pár lehet! Jól állhat Gazsinak a fehér menyasszonyi ruha.
matuschkapista febr. 08. 08:19:49
Ez egy igen szép történet, de nem találom elég egyedinek a kisebbségi lét fokozását. Esetleg bele lehetne venni, hogy a fiúk mozgás sérültek, transzvesztiták, van egy kis afrikai beütésük, HIV fertőzöttek, kábítószerfüggők stb. Így sokkal hatásosabb lenne és az Oscar mellé Tolerancia díjat is besőpőrhetne a film. Esetleg ki lehetne harcolni, hogy óvodák számára kötelező lenne a megtekintése.