Kívánság

Bakancslistához adom
Wish
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai animációs film, animációs kalandfilm, fantasy, musical, vígjáték, 90 perc, 2023

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.

Bemutató dátuma: 2023. november 23. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Asha hangja
Valentino hangja
Simon hangja
Magnifico király hangja
Amaya királynő hangja

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Dori1234 ápr. 21. 16:28:34 3/10
A Frozen 2 grafikaja utan ez a film csalodas. A zenei nem rosszak de szamomra disney mesehez kepest gyenge. Jubileum miatt azt hittem hogy ez most jo lesz. Sajnos nem. A csillag azert aranyos.
3/10
sansz ápr. 16. 02:07:07 3/10
Hát ez a film nagy csalódás volt nekem. Nem minden Disney film jó - avagy polkorrekten fogalmazva: nem mindegyik tetszik nekem, még a felkapottabbak közt sem, de a Kívánságtól sokat vártam a jubileum miatt. Azt gondoltam, hogy ebbe aztán mindent beleadnak majd..és tulajdonképpen bele is adtak, így még jobban zavarnak a film hibái.
Kezdem a képi világgal. Nagyon szép, mégsem tetszik. Nagyon akartak a klasszikus rajzokra hajazni, de mégis a modern 3d objektumos világban. Nekem ez valahogy nem őszinte. Bevállalhattak volna az alkalomra egy klasszikus, meseszép, kézzel rajzolt (..) 2D rajzfilmet, vagy csinálhatták volna, ahogy a többit, de ez a kikacsintás, "tisztelgés" nekem nem jött be. Pedig tényleg szép. A csillagocska viszont nem szép, sőt, nagyon gagyi. Pedig aranyos karakter, bájos célzás a Disney logójára, de annyira gagyi a megvalósítása, hogy az nagyon fáj. Sokkal jobb lett volna valami hasonló megjelenítés, mint a Meridában levő lidérc.

A fájó pont azonban nem ez volt, hanem a cselekmény, ami rémesen bugyuta. Pedig benne volt a sok lehetőség, még az alapötlet is szerintem jópofa és bájos, mégis nagyon-nagyon unalmas és egyszerű lett. Ami azért is fura, mert elég hosszú a film, tehát idő is lett volna tartalommal feltölteni.

Szóval az teljesen jó ötlet, hogy van egy csodálatos sziget, ahol békében élnek az emberek egy király uradalmában, akinek van egy sötét énje is. Eddig OK. De a sötét énje senkit se zavar, illetve senki se látja, beleértve a csodálatos, kedves, igaz, okos, szuper feleségét.
Aztán jön egy fiatal kislány, aki két perc után rájön a király gonosz kis titkára, amire a csodálatos, kedves stb felesége sem jött rá 20 év alatt. Aha. Aztán a fiatal lány mellé áll egy szuper hatalommal rendelkező lény, a csillag, de vele is csak azt érik el, hogy a gonosz még gonoszabb lesz és legyőzhetetlenné válik. Akit aztán mégis teljesen könnyedén legyőznek, ehhez nem kellett más, csak végigszenvedni egy kis közös éneklést.
Pedig, ahogy írtam, jó volt az alapötlet. Kicsalja a varázsló az emberek titkos vágyát, ami énjük egy része, így nélkülük befolyásolhatóbbak és céltalanabbak lesznek. Innentől kezdve viszont teljesen más irányba kellett volna vinni a filmet és sokkal jobban ki kellett volna dolgozni a karaktereket és azokat a problémákat, amiket a helyzet generál. Egy okos storyhoz pedig hozzá tartozott volna egy kis elgondolkodás, hogy de tényleg jobb lesz nekik a varázsló nélkül? A szigetre éppen azok menekültek, akiket a normál világ elüldözött. Érdemes ezt feláldozni?



A cselekményen túl engem a dalok is nagyon zavartak. Tudom, ez ilyen stílus, ezt vagy szereti az ember, vagy nem. Az is szubjektív dolog, hogy tetszenek-e a dalok, vagy sem. Speciel nekem nem tetszettek. Nem olyanok, hogy le akarom kaparni a fülemet, csak egyszerűen semmilyenek, unalmasak. És elég sok is van. Egyik dal véget ér, már számoltam a perceket, hogy nemsokára jön a következő öt perces megálló.
A dalokkal, azon túl, hogy szerintem semmilyenek, teljesen öncélúak is. Hosszúak, nem adnak hozzá a karakterekhez, ami ne lenne nyilvánvaló, nem viszik előre a történetet...csak úgy vannak, perceken át, profi klipszerűen, minden, de minden van benne, ami egy showműsorhoz kell.
Kicsit elfogult vagyok persze, nekem jobban tetszettek a Coco dalai például és az, hogy ott a dalok adták a film esszenciáját. Már a Jégvarázsnál is bennem megfogalmazódott, hogy néha kicsit sok nekem, de ott még elment. Vagy a Vaianában a dalok kifejezetten vitték előre a cselekményt, nem csak leállt a film és bevágtak egy mindentől független showműsort. Amikor énekelt a rák, megtudtuk a szörny múltját, megismertük az életét, miközben aktívan zajlott a cselekmény. Itt viszont a dalok inkább olyanok voltak, mintha cigiszünetek lettek volna, melyekben mindentől független helyi folklórműsort nézhettek meg azok a nézők, akik kevésbé akarnak tüdőrákban elhunyni.
Összeségében a történet egésze olyan bugyuta és végtelenül egyszerű volt, mint a dalok. Pedig a Disney nagyon akart, csak nagy nyögés lett belőle. Pedig megvan a társaságnak mindene. Van gyönyörű képi világa (Vaiana), nagyon okos története (Zootropolis), nagyon egyedi megközelítése (Fura világ), nagyon megható mélysége (Fel) , nagyon jó zenéje (Coco). Mégis a jubileumi film, ezekből semmit nem tartalmazott, vagy éppencsak a mázukat.



andicsek ápr. 05. 18:24:15
Asha magyarhangja iszonyú modoros. Énekelni tud, de beszélni nem.
10/10
Zsolti-kun febr. 18. 21:16:44 10/10 Előzmény Bill Shut
Én korhatárokkal többnyire szigorú vagyok, de itt semmi sem indokol 12-t. Pont azt írtam korábban, hogy itt végre a stúdió visszavett a komoly stílusból és meseszerű maradt. Viszont nagy általánosságban a 6-os korhatárral nekem is bajom van és nem fogadom el; helyette szám nélkül nagykorú felügyelettel kéne korhatár.
4/10
Bill Shut febr. 09. 21:20:48 4/10
Egyáltalán nem jó, ijesztgetős "mese", ami nem való egy 6-8 éves kisgyerek lelkivilágának. Nemcsak a történet gyenge, ötlettelen, humortalan tehát, hanem a korhatárbesorolás is tévedés. Ráadásul túl hosszú is, másfél óra sem kell egy 6-8 éves gyereknek mert a végére már elfárad vagy szétunja magát. Kevesebb, rövidebb, kedvesebb, humorosabb több lett volna. (Lásd Vuk, Szaffi, Lúdas Matyi, dr. Bubó, meg társai... azok még tudták ezt.)
8/10
GinaHUN jan. 29. 18:48:57 8/10
Szerintem tök jó. Nekem tetszett.
4/10
kassay jan. 27. 18:07:00 4/10
Hááát, nekem nem jött be. Pedig kedvelem a műfajt, a Jégvarázs és a Vaiana különösen eredeti, jobbra számítottam. Őszintén nekem végig az az érzésem volt, hogy belerakták a nagy varázskalapba a kategória legsikeresebb kellékeit és karaktereit,és a mai kor varázspálcája a mesterséges intelligencia kikevert belőle egy népszerűségre esélyes sztorit...
10/10
Noob 2023 dec. 21. - 18:35:51 10/10
Jó még mindig
10/10
Noob 2023 dec. 21. - 17:32:15 10/10
Nagyon jó!
10/10
Zsolti-kun 2023 dec. 06. - 22:02:39 10/10
Egyetértek azzal, hogy méltó jubileumi film lett. Ezúttal a komolyabb irányból visszaugrott a stílus, ez lazább és régimódi meseszerű maradt. De abszolút jó lett így is és végre kellett már egy ilyen. Nosztalgikus érzéseket keltett és tetszettek a kikacsintások. Felnőttként is kedvenc lett, emelem a kalapomat. :-)
lunwenhelp 2023 nov. 26. - 06:57:01
nice movie!According to recent survey data, over 60% of international students feel significant pressure in their new academic environments. Language barriers, unfamiliarity with academic norms, and the difficulties of cross-cultural communication have all brought about various difficulties in the academic journey of these students. In such a scenario, essay writing services on https://www.essayghostwriting.com/ can serve as a vital form of support, aiding international students in addressing academic challenges and reducing their academic stress.
10/10
Claupátra 2023 nov. 23. - 16:10:46 10/10
Szuper, édes, kedves mese. Méltó emléket állít a 100 éves Disneynek! Szép, szívetmelengető történet, izgalmas, igényes zenék! Ajánlom mindenkinek!
2/10
Loolookaa 2023 nov. 23. - 13:19:01 2/10
Imádom a Disney filmeket, meséket, de ez valami katasztrófa volt. Ötlettelen, poéntalan volt, a dalok egyáltalán nem fülbemászóak, mondhatni rosszak és a képi világ is gyenge volt. Azért elég bosszantó, hogy a Disney a 100 éves évfordulójukra ezzel jött ki...
10/10
offtopic
Disneyfan 2023 nov. 22. - 07:50:52 10/10
Ez egy remek mese a disney tényleg megcsinálta remek betét dalok remek karakterek jól ki dolgozott történet 10/10