Térképek és fagyöngy

Bakancslistához adom
Christmas Explorer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai romantikus film, 85 perc, 2021

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Emilia Martin alig várja, hogy egy bekuckózós karácsonyt tölthessen otthon. Iskolai térképeket rajzol, ami megerőltető munka folytonosan változó bolygónkon, így már nagy szüksége van a kandalló mellett töltött csendes estékre. De a főnökének még van egy utolsó ötlete: mi lenne, ha tervezne egy Északi-sarkot ábrázoló kincskereső térképet "Találd meg a karácsonyt!" néven? A tervező Drew Campbellhez, a sarkkutatóhoz fordul segítségért, aki már kétszer is járt az Északi-sarkon. Drew-nak eleinte nem fűlik a foga a dologhoz, de aztán megállapodnak Emiliával abban, hogy kölcsönösen segítenek egymásnak, és hamarosan kiderül, hogy a lelkiismeretes térképrajzoló és a szabadszellemű felfedező tökéletes páros ahhoz, hogy együtt járják be a karácsony birodalmát és felkutassák saját kincsüket.

Stáblista:

Szereplők

Emilia Martin
Drew Campbell

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
alien1976 2022 jan. 18. - 16:20:25 5/10
Egsyzer nézhető, kiszámítható, sablonos film, mely nem is akar megváltó lenni, csak egyszerűen kikapcsolni akarja a nézőket. Na arra pont jó. Egyszer nézhető, hideg estékre, s ennyi.
5/10
Rojita 2021 dec. 30. - 21:29:08 5/10
Ez az a fajta film, amikor a fk-író nem is erőltetett vmilyen cselekményt, bonyodalmat. Mindent a karácsonyi hangulatra és látványvilágra épített.
Egy világutazó író pár hétre megszáll egy kanadai kisvárosban, hogy anyagot gyűjtsön a helyi szokásokról. Idegenvezetője egy helyi térképészlány, aki viszont-információt kér a hírességtől. Tk. ennyi a cselekmény, az összes többi a karácsony.
Kellemesen andalító, valszeg kis-költségvetésű, karácsonyi film.