Weird: The Al Yankovic Story

Bakancslistához adom
amerikai életrajzi film, vígjáték, dokumentumfilm, 2022

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
wrtsnyrdck 2022 nov. 07. - 12:19:40 6/10
Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a paródia-biopiccel kapcsolatban, viszont nem tudok túl jó értékelést rá adni, még Weird Al rajongóként sem. Várható és látható volt, hogy ez az egész paródia lesz (sokaknak nem esett le), viszont mégis üresnek éreztem az egészet.
A film 50. percénél már éreztem, hogy kezd ellaposodni a film, először is Evan Rachel Woodnak köszönhetően. Az "alakítása" tönkre tette a tetőpontot, valamint ez a kitalált Madonna szál is eléggé gyérül sikerült. Kicsit már soknak éreztem, néhány ponton meg eléggé túljátszotta Madonna karakterét. Vannak elég abszurd dolgok is,

pl. a film végén lévő díjátadónál az Amish Paradise csendül fel 1985-ben (?). Az album, amin ez szerepelt 1996-os, ráadásul Coolio is ott ül a közönségben... Az LSD trippes jelenet is eléggé bénára sikeredett.Pozitívumként viszont fellelhető pár vicces jelenet, párbeszéd. Radcliffe alakítása is egész jó volt.
Összességében egyszer végig lehet nézni, vérbeli rajongóknak ajánlott, ha meg hidegen hagy Yankovic zenéje, akkor messziről kerüld el ezt a filmet.