A búvópatak felszínre tört...

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 26 perc, 1998

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"A búvópatak felszínre tört..."-a dél-brazíliai Jaraguá városában többen nemrég "felfedezték", hogy őseik a múlt század végén Magyarországról vándoroltak ki: a magyarul nem beszélő leszármazottak elhatározták, hogy "visszahódítják" magyarságukat, és ezt a népi táncok és a konyhaművészet megismerésével kezdték. Boglár Lajos és Kovács Katalin filmjében régi és "új" magyarok vallanak a hagyományteremtő mozgalomról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 23. - 16:47:01 6/10 Előzmény feketevipera
Igen, és érzõdött Boglár Lajos érzékenysége is a filmen, de valahogy annyira átitatott volt a nemzeti ideológia kellemetlen változatával (mert van ennek nagyon is becsülendõ, tiszteletre méltó formája), hogy az bizony néha már a bemutatott téma rovására ment sajnos.
Én ezt határon belülrõl nyilván máshogy ítélem meg, ennyiben igaztalan lehetek. Mindegy, egyszer csak beáll valamifajta egyensúly, ami tényleg a kultúra továbbadására koncentrálhat.
feketevipera 2011 jan. 08. - 19:21:22
Sajnos csak egy kis részét láttam a filmnek, de így is érdekesnek tûnt. Jó érzés, hogy hazánktól ilyen távol is vannak olyan magyarok, akik fontosnak tartják a gyökereik felkutatását, és becsülik a származásukat.