A drótos tót és az utolsó mohikán

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 26 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Mindkét becenév egy-egy szobrászt jelöl. Az egyik Balassagyarmaton született és onnan került Budapestre, a másik éppen fordítva: tanulmányai elvégzését követően költözött nagyszülei és szülei városába, a Palócföld fővárosába. Az egyikre Balassagyarmat lakói ragasztották rá a drótos nevet, hisz abból fonja különös alakjait, a másik magát nevezi utolsó mohikánnak. Sok minden köti Csemniczky Zoltánt és Párkányi Raab Pétert egymáshoz és a legbátrabb városhoz. Az egykori tanár és neves tanítványa a kortárs szobrászat útkeresőiként vallanak magukról, egymásról és városukról a filmben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2012 dec. 07. - 16:42:51 Előzmény far vik
Ámerikában ez fõmûsoridõ.
far vik 2011 okt. 29. - 18:34:50
Engem is érdekelne, de most kihagyom. (01.25-ös kezdés. De hát a biztonsági õröknek és az éjszakás nõvéreknek is kell valamit nézni.)
feketevipera 2011 márc. 04. - 19:24:47
A cím jó, hiszen felkelti a figyelmet, elgondolkodunk azon, hogy vajon mirõl is szólhat a film. A mondanivalója is jó, hiszen az önvallomások mindig érdekesek (fõleg ha jól tálalják õket). Jelen esetben két kortárs szobrász beszél önmagáról, a mûvészetrõl és az õ saját mûvészetérõl, és érdekes, hogy habár tanár-tanítványi viszonyban is állnak egymással, eltérõ módon fejezik ki önmagukat az alkotások révén. Nem sok az a 26 perc, szerintem ennyit rászánhatunk a filmre az életünkbõl.