A férfi, aki túl sokat tudott

Bakancslistához adom
The Man Who Knew Too Much
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol thriller, 75 perc, 1934

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Lawrence-ék a kislányukkal Svájcban nyaralnak, amikor véletlenül tanúi lesznek egy gyilkosságnak, sőt egy tervezett merénylet is a tudomásukra jut. Az angol ügynök halála előtt még át tud adni Mrs. Lawrence-nak egy üzenetet. Valaki ezt észreveszi és levelet ír Mrs. Lawrence-nek, amelyben követeli a hallgatását. Amikor a kislányukat elrabolják, úgy döntenek, maguk járnak utána a dolognak. Amikor Mr. Lawrence saját szakállára szeretné kiszabadítani a gyereket, ő maga is a bűnözők kezébe kerül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Perillustris 2009 ápr. 27. - 21:54:10 10/10
Mai krimikhez szokott szemeknek akár unalmas is lehet, de ha nem hasonlítgatunk, akkor kitûnõen fogunk szórakozni. Teljesen rendben van a film.
KrumRoland 2009 márc. 09. - 10:23:42
A késõbb újból megrendezett film elsõ változata. Jól kiaknázza a thriller sajátosságait. Peter Lorre a magyar származású színész játssza a gonoszt aki késõbb a Casablanca Ugarte-ját alakítja. Egyik elsõ esete valósul meg a gonosz kedélyes szimpatikus ábrázolására. A gonosz fején látható forradás természetesen smink. A forgatás alatti esküvõjére állítólag ebben a sminkben jelent meg. A film kulcsjelenete pedig az eizenstein-i metrikus vágással éri el a feszültséget.