A karácsonyi lovag

Bakancslistához adom
The Knight Before Christmas
amerikai vígjáték, 92 perc, 2019

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Egy középkori lovag varázslatos módon a jelenbe kerül, és beleszeret egy középiskolai tanárnőbe, aki kiábrándult a szerelemből.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
beyruth82 2023 dec. 24. - 22:55:16 7/10
Nekem azért tetszett mert csak pozitív dolgok voltak benne. A hasonló romantikus filmeknél bevett szokás, hogy mindig történik valami "váratlan" fordulat, negatívum, kellemetlenség, bosszúság a főszereplőkkel ami miatt a szerelmük nem teljesül be (csak a legvégén) . Itt semmi ilyesmi nem volt. Látszik a filmen az alacsony költségvetés a kivitelezésen, megvalósításon is de az egész film hangulata nagyon megnyugtató és békés.
5/10
Crashdown 2021 dec. 28. - 22:51:37 5/10
Elég gyenge film tele logikai hibákkal. A hangulata kellemes, de nem túl maradandó. Viccesnek nem mondanám, de egyszer meg lehet nézni.
6/10
sadrok 2019 dec. 28. - 22:25:12 6/10
Az alaptéma nem lenne rossz, a kellemes karácsonyi hangulat is adva van, csak éppen a... megfilmesítéssel vannak gondok. Forgatókönyv, a színészek játéka, rendezés... kissé összecsapottnak tűnt.
4/10
alien1976 2019 dec. 17. - 04:37:32 4/10
Sablonos, kicsit szirupos film a számomra. Vígjáték? Hááát, túl sokat nem nevettem rajta. Az alapsztori lerágott csont. Ebből az alapsztoriból sok humort, vicces jelenetet ki lehetett volna hozni, de ez nem sikerült. Néhol kicsikét bugyutának éreztem. Inkább a romantikus filmek táborába sorolnám.
1/10
Hozzászóló János 2019 dec. 15. - 21:42:20 1/10
Ez egy nagyon ostoba film. Az alkotók híján vannak mindenféle logikus gondolkodásnak.
8/10
Rojita 2019 nov. 22. - 13:30:31 8/10
Mivel a filmet 2019-ben mutatták be, mi megvettük, leszinkronizáltuk, - biztos, h az idei karácsonyi tévé programban benne lesz vmelyik csatornán. Aki szereti a romantikus filmeket, telítve karácsonyi életérzéssel, kellemesen fog szórakozni a rajta. Nem valószínű, h Oscar-díjat kap, (mint az említett Titanic), de attól függetlenül nem rossz film. Az időutazásos - történetek mindig népszerűek.
Természetesen, gyerek is nézheti a filmet, - nincs benne semmi sokkoló, vagy szexuális tartalom.
Man3 2019 nov. 22. - 10:37:05 Előzmény pancsika0077
Elég jó kis film volt könnyed,szórakoztató,néha vicces karácsonyi film sokkal jobb mint a titanic cagy a szerelmünk lapjai azok nagyon rossz filmek.
1/10
pancsika0077 2019 nov. 22. - 01:48:16 1/10 Előzmény Rojita
Az előző hozzászólót olvasva, egy kérdés merült fel bennem: Te láttál már jó filmet valaha az életedben?

Erre a filmre azt mondani, hogy szórakoztató, hangulatos, kellemes, romantikus vagy esetleg, hogy vicces...pff. nemá :D

Kezdem a kommented végéről. Mi az, hogy ez nőknek való film és a férfiak el se kezdjék? Ez milyen ökörség? Egy férfi nem élvezheti a könnyedt, romantikus filmeket? Láttam vagy háromszor a szerelmünk lapjait és nem kizárt, hogy még megfogom valamikor nézni a jövőben is. Esetleg ott a Titanic, ami egy nyálas, tipikus nyál zuhatag, mégis egy remek filmnek tartom és nem egyszer láttam már azt is. De ez a film az unalom mértékegysége. Olyan szinten semmilyen, hogy már szarnak se tudom titulálni.
De azért szarnak igen. Mert ez egy kalap semmilyen szar volt.

A színészi játék semmilyen, akár az előző kommentelő is eljátszhatta volna Vanessa Hudgens szerepét, lehet még jobb is lett volna. A srác pont ugyanolyan semmilyen volt, mint Vanessa.
A lány nem szép (persze ez csak az én ízlésem), a fiú nem sármos (persze ez is csak az én ízlésem) abszolút nem éreztem a vonzalmat kettőjük között.
A sztori gagyi, még egy gyerekmesében is több fantázia van. Ezt átfogalmazom inkább, mert ledegradálnám így a meséket, holott nagyon sok mese van, ami komoly értékkel bír. Szóval egy zs kategóriás mesének is jobb sztorija van.

Ami meg kifejezetten rossz a filmben, hogy ez a lány egy tanárnő, aki kisgyerekeket tanít. Semmi nem derült ki arról, hogy milyen tanár, csak hogy kis gyerekeknek mesél a szerelmi csalódásairól és hogy a volt pasija megcsalta. Hát nem kell agysebésznek lennem, hogy tudjam egy kisgyereknek nem beszelünk ilyeneket. Nem fogjuk az orrára kötni, hogy milyen nyomorúságosan találunk esetleg párt a magánéletünkben, még ha az az adott gyerek esetlegesen valamelyik rokonunk is.
És aztán a film vége felé van is egy jelenet, ahol a kislány mondja is, hogy már nem hisz az igaz szerelemben enyhén csalódott hangon. Mégis miért mondta ezt? Mert a no, akire felnéz olyanokat mondott a kislánynak a pasikról, meg a párkapcsolatokról. Aztán persze kijavítja, de csak azért mert pont megint szerelmes egy totál vadidegen emberbe. Ha nem talált volna magának egy ilyen másik időből való pasit, akkor még helyeselt is volna a kislánynak.

A karácsonyi hangulatot meg olyan szinten nem érződött ki a filmből, hogy Kevin el se ment volna hozzájuk karácsonyozni, inkább otthon maradt volna Harryvel és Marvval.

Nem vagyok egy film sznob ember, de azért elvárás egy filmtől szerintem, hogy legalább egy pillanatra szórakoztasson. Az meg, hogy az előző kommentelő szerint ez 10/8 az egyenesen röhej :D Ez 10/0, mert olyan semmilyen.
8/10
Rojita 2019 nov. 22. - 00:13:14 8/10
Mintha Mark Twain: Egy jenki Arthur király udvarában c. regényének fordított történetét vitték volna filmre. A középkor Angliájából érkezik a lovag egy mai, amerikai kisvárosba, h teljesítse lovagi küldetését. Csak éppen azt nem tudja, h mit is kell tennie.
Mivel egy igazi lovag, ahol tud, segít és mindenkivel kedves, udvarias, sőt, számtalan olyan ismeret birtokában van, ami ma ritkán jellemző a ffi-akra, a jövevény hamar népszerű lesz.
A film végén úgy érezzük, h több ilyen lovag látogathatna korunkba vissza.
Nem mondanám vígjátéknak, csak egy romantikus mesének.
A történet megoldása karácsonyeste történik. Addig is állandóan hull a hó, mindenki fenyőfát díszít, csomagokat állít össze és szólnak az ünnepi dalok. Így a film megnézését kifejezetten decemberben ajánlom. Természetesen, a produkció nőknek készült, ffi-ak el se kezdjék.