A kondor hadművelet

Bakancslistához adom
Dung fong tuk ying
hongkongi akciófilm, 93 perc, 1987

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy csapat életfogytos elítélt számára megcsillan a reménysugár: kiválasztják őket egy titkos küldetésre, a sikeres teljesítés esetén pedig visszakapják szabadságukat. A cél: megsemmisíteni a szövetséges erők által hátrahagyott lőszerkészletet, mielőtt a helyi hadseregnek sikerült rátennie a kezét.

Stáblista:

Szereplők

Ming-Sun Tung
Man Yen Chieh
Yeung Lung
Judy Vu
Szeto Chin

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Dalmát 2014 márc. 25. - 08:56:16 8/10
Pedig a Film Mánia vágta meg. Õk maguk árulták el a Facebook oldalukon. Azért csinálják, hogy a médiatörvénynek eleget tegyenek. Sajnos túlbuzgalmukban több filmet is csúnyán hazavágtak.
aser10 2014 márc. 10. - 11:33:43
Biztos nem a Film Mánia vágta meg, már így vették. Ezeket a régebbi HK-i akciófilmeket nyugaton az amcsi Mirax adta ki, azok meg rendesen vagdostak, ugyanilyen szarrá vágott, pl. a Shaolin foci is, abból legalább 20 perc hiányzik. :(
8/10
Dalmát 2014 márc. 04. - 22:11:23 8/10
Sajnos ez egy csúnyán vágott verzió volt. Nem tudom, hogy a Film Mánia vagdos meg filmeket, direkt vágott verziókat vásárol, vagy tudtán kívül vesz vágott filmeket, de mostanában elég gyakran elõfordul, hogy zavarosak a filmek, mégpedig azért, mert hiányoznak belõle részek.
Ebben az esetben például az orosz rulettes jelenet egy az egyben kimaradt, van, hogy egy szereplõ kimászik a vízbõl, és a kimerültségen kívül nincs semmi baja, a következõ pillanatban viszont halálos sebesülten agonizál, kimaradt, hogy egy kölyök leszúrta. Az egyik szereplõnek levágják a kézfejét, de ezt csak az tudhatja, aki a vágatlan verziót nézi meg, mert itt csak azt látjuk, hogy fájdalmas arcot vág. És még sorolhatnám, jó néhány ilyen jelenet van.
Nem az fáj, hogy a legbrutálisabb jeleneteket eltávolították a filmbõl, hanem az, hogy megcsonkítottak egy alkotást, ami így nem teljes, nem azt a hatást váltja ki, amit a készítõk szerettek volna elérni. A vágott verziót ráadásul semmi nem indokolja, hiszen a film este 10 után ment, és 18-as korhatár besorolással.
Nemrég hasonlóan barbár csonkításban vetítették a Fehér Agyar - A mentõakció címû filmet, amibõl szintén fontos jeleneteket nyestek ki, a történet folytonosságát zavaró módon.
8/10
Dalmát 2014 febr. 19. - 17:27:18 8/10
Jó, hogy ezt a hongkongi akcióklasszikust is végre bemutatja egy hazai tévécsatorna. Nem meglepõ módon a Film Mánia vállalta be. Remélem, nem valami vágott verzió lesz.