A kortalan hős

Bakancslistához adom
Oldest Living Confederate Widow Tells All
ausztrál filmdráma, 180 perc, 1994

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Willie Marsden kapitány özvegyének, a 99 éves Lucy Marsden-nek élettörténete, amely a Viktoriánus Angliában kezdődött, és az 1980-as évekig tartott.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lucy Marsden, 99-100 korában
Lucy Marsden, 14-61 korában
Willie Marsden kapitány
Taw professzor

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2014 okt. 26. - 07:25:36
Nagyon hosszú és sok évtizedet átfogó, sokszereplõs család történet. Történelmi háttere az amerikai polgárháború, amelybõl több rövid de drámai pillanat kerül bemutatásra. A háború befejezése rányomja bélyegét William Marsden kapitány további életére. A kapitány ötvenéves korában nõsül meg, a háború után több mint harminc évvel. A felesége Lucy Honicut egy tinédzser lány, aki elég gyorsan beletanul a feleség-anya szerepbe. Mindehhez a legnagyobb segítséget és inspirációt meglepõ módon a volt rabszolga majd cseléd Castralia nyújtja neki.
A cím is elárulja, hogy szinte minden a déliek múltja és jelene körül forog. A véres csaták, a fegyverek zaja nem múlt el sem a kapitány, sem ifjú felesége számára. Tragédia követ tragédiát, miközben rendre egy öregek otthonában látjuk az idõs Lucyt, aki feltörõ régi emlékeit adja elõ nagy szenvedéllyel.

Nekem mindig jobban tetszik, ha egy hosszú történetet felvillanó részletekben mondanak el amelyet nem a kronológia határoz meg. Az átlagnézõt, aki általában türelmetlen, ez könnyen kifáraszthatja, ezért egy alapos utánjárás és körültekintés ennél a filmnél is nagyon ajánlott. A kb 800 oldalas könyv elolvasását biztosan kihagyom, a film számomra elmondta a lényeget, méghozzá igen magas színvonalon. A két fõszereplõ Diane Lane és Donald Sutherland alakítása végig izgalmas és nagy élményt nyújt, Castralia (Cicely Tyson) és Lucy anyja (Blythe Danner) színészi teljesítménye hasonlóan pazar.