A legfontosabb a szerelem

Bakancslistához adom
L' important c'est d'aimer
francia-olasz-NSZK filmdráma, 109 perc, 1975

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Nadine, az egykori filmsztár, jelenleg a pornóiparban dolgozik színésznőként. Egy filmforgatáson megismerkedik a fiatal és jóképű fényképésszel, Servais Monttal. A hosszú kapcsolatába és eddigi életébe beleunt színésznő viszonyt kezd a férfival. Mont meg akarja menteni szerelmét a pornó ipartól, ezért nagyobb összegű kölcsönt kér egy gengsztertől. Célja, hogy színpadra vigye a III. Richárd című darabot, természetesen kedvese főszereplésével. A várva várt siker azonban elmarad, a szeretők pedig komoly dilemma elé állnak. Hogyan adják vissza a pénzt a maffiának? Vajon van jövője a kapcsolatuknak?

Stáblista:

Szereplők

Nadine Chevalier
Servais Mont
Jacques Chevalier
Servais Mont apja

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez 2023 júl. 12. - 23:16:41 6/10

„Nem a pénz számít, hanem az elv.”

A nyitójelenet jól bemutatja a filmkészítés és a rendezés egy szeletét. A romantikus dráma egyébként a mozi, a színház meg a pornó körül forog, miközben végig a francia bohém művészvilágban játszódik. A sztori akár egész jó is lehetne, van benne bűnügyi szál, tartalmaz egy váratlanabb fordulatot, valamint a finálé vérengzésbe, erőszakba torkollik. A szövegek hol unalmasak, hol elvontak, de időnként meglepően fasza dumák + okosságok hangzanak el köztük. A két főszereplő közt nem sok kémia található, a dialógusaik, közös jeleneteik pedig egyenesen szarok. Néhány színész gyakran röhejesen túljátssza a szerepét. Az alkotás tele van pakolva kulturális-popkulturális-utalásokkal.
offtopic
picipc 2023 ápr. 21. - 00:44:23 Előzmény bourne
Tényleg megjelenik benne Klaus Kinski, vajon miért nem szerepel a stáblistán?
A szinkron nagyon élethű.
10/10
bourne 2013 ápr. 10. - 11:48:11 10/10
. . .valóban nem egy könnyed nyári filmecske, viszont amit a Romy és a Klaus Kinski mûvel benne az valami fenomenális ...
9/10
Caline 2013 jan. 27. - 00:11:19 9/10
Nahát, ez aztán érdekes film volt!

Nem sok életkedvet csinál, de néha egész jó humor is elõfordult benne!