A mocsár átka

Bakancslistához adom
Swamp Devil
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai horror, 90 perc, 2008

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A fiatal Melanie Blaime visszatér az isten háta mögötti szülővárosába, Gibbingtonba, hogy meglátogassa az édesapját, az ex-serif Howardot. Ugyanis az apja az elsőszámú gyanúsítottja egy hátborzongató gyilkosság-sorozatnak. A helyi jó fiú, Jimmy Fuller segít Melanie-nak a szálak kibogozásában, miközben felfedeznek valami nem emberi dolgot, amely sokkal sötétebb annál, minthogy egy egyszerű halandó legyen felelős a gyilkosságokért.

Stáblista:

Szereplők

Howard Blaime
Melanie Blaime
Jimmy Fuller
Jolene Harris

Hozzászólások

Szerinted?
boom48 2014 aug. 27. - 23:20:59
Na lássuk.

Klisés, viszont egész jó neveket vettek meg hozzá. Ki tudja miért mentek bele. De nézzük mûfajában, és hasonlítsuk össze a Man-Thing c. Marvel-filmmel, fõleg hogy ez eléggé a DC Swamp Thingjének ripoffjának tûnik. Bár valójábam míg a képi világot inkább a Swamp Thingtõl kölcsönzi, az ökuterrorista történet a Man Thingé.

A cgi látszik hogy vmi kis stúdió terméke, viszont roppant kreatív, és maguk az effektek valójában jók, ha a lény önmagában nem is annyira.

A film remekül kezeli hogy bár ott egy egész városka párezer fõvel, mégse látunk csak talán 5 fõt.
Szintén ügyes hogy bár gyakorlatilag semmi nem történik az elsõ félórában, ha ezt átvészeljük, mégis elkezdjük élvezni a filmet, kedvelni a karaktereket. Már több mint amit a Valami van odalent MArvel-opusz produkálni tudott teljes terjedelmével.

Amiben különösen ügyes a film, az a számos egymás mellett futtatott rejtély. Ott az apa, a lény, a srác - de maga a kisváros is inkább olyan mint Stepford. A film képes egyszerre kezelni mindet anélkül hogy belezavarodnánk, vagy érdektelenül elfordulnánk tõle.

Nos, nem egy nagy was ist das, de egy unalmas napon elmegy, és messze jobb mint a Valami van odalent a Marveltõl.
A vége mondjuk az Ogre-bõl lett áthozva, és a felrobbanó teherautó tökéletesen fölösleges, de még így is...