A remény hal meg utoljára

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 29 perc, 2003

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Borszék fürdővárost 2002-ben törölték a Hargita megyei fürdőtelepek listájáról. Ezzel gyakorlatilag az értelmétől fosztották meg. A borvíztöltődét 92%-ban privatizálták, bukaresti vállalkozók élvezik a hasznát. A volt fürdőtelep lakói részesei a romlásnak. Már minden csak idő kérdése. Egyetlen színfolt a helyi rádió magyar nyelvű adása, ahol minden délelőtt Mária a műsorvezető. A kihangosított rádió bezengi a kiskocsmákat, a néhai Remény szálló dominálta főteret, sőt az egész fürdőtelepet.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2014 febr. 18. - 16:00:06 Előzmény SzJoka
Bár messze nem védeném a szerkesztõket, de az alapvetõ, hogy egy dokufilm a készítési idõpontják kell, hogy viszonylag objektíven tükrözze, nem a 10 évvel késõbbi állapotokat. Persze ilyenkor (ha valami nagy változás van) szerencsés lenne egy felkonf elé, fõleg ha az elejefõcímbõl nem derül ki az évszám.
SzJoka 2013 máj. 15. - 18:24:14 Előzmény feketevipera
A film tíz évvel ezelõtt készült. Valami azt sugallta, nézzek utána a tényeknek. Szerencsére ma már nem igaz az, amit a film ismertetõjében írnak (utánanéztem az interneten a Google segítségével). Ezután merültek fel bennem a következõ kérdések.
1. Tájékozatlanság vagy rossz szándék vezeti azokat, akik ma megismétlik a filmet? (Ez a kérdés a szerkesztõségnek szól.)
2. Nem szabad hinni már a dokumentumokban sem? (Ezt a kérdést magamnak tettem fel.)
feketevipera 2011 dec. 07. - 18:40:41
Régebben már láttam a kisfilmet, meglehetõsen lehangoló volt mindaz, amit bemutattak. Szinte tapintható a pusztulás, a hanyatlás, az emberek kiégettsége, kvázi kiúttalansága. Sajnos a világnak ebben a szegletében sokak számára ismerõsnek tûnhet az, amit ebben a filmben látnak, nem csak Erdélyben hasonló a helyzet. Kár, hogy most ilyen idõpontra számûzték a mûsort, nehogy esetleg láthassák az érdeklõdõk.