A szentév

Bakancslistához adom
L' année sainte
francia-olasz vígjáték, 95 perc, 1976

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Két, már nem fiatal bankrabló szökik papi ruhában egy francia repülőgépen. A repülő géprablók kezébe kerül, s a két álpap vállalja a közvetítő szerepet. Életük kockáztatásával megmentik a gépet és utasait, az egész ország őket ünnepli, amikor kiderül, hogy kik is valójában... A három nagy sztár felszabadult jutalomjátéka szinte az örömzene élményét kelti. Jean Gabin, halála előtti utolsó szerepében döbbenetesen jó. Talán eddig nem adtak rá lehetőséget filmjei, hogy száraz, fanyar, ironikus humorát is csillogtassa. A film egyik utolsó jelenetében taxival érkezik, és a sofőr, amikor kisegíti utasát, mélyen fejet hajt előtte.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
bopet 2009 okt. 14. - 00:32:01 Előzmény bendek
A címem látom nem jelent meg: bopet@freemail.hu
bopet 2009 okt. 14. - 00:31:19 Előzmény bendek
Kedves bendek! Nekem is meg volt VHS-en, de mikor betettem a videóba, rá kellett jönnöm, hogy a pár év, amit a kazetta a polcon töltött, teljesen tökretette. El tudnád nekem jutattni valahogy DDV formátumban? Köszönöm, Péter
10/10
bendek 2009 aug. 12. - 09:27:10 10/10 Előzmény deadscott
Kedves deadscott! Nekem megvan VHS-in és DVD-n is! adj meg egy e-mailcímet és megbeszéljük, hogy hogyan jutassam el hozzád...Üdvözlettel, Bende K.
2/10
deadscott 2009 jún. 18. - 22:12:27 2/10
nincs meg vkinek ez a film?
vhs is érdekel
10/10
bendek 2009 ápr. 07. - 15:36:12 10/10
Én nem tudom, hogy ki irogatja a filmek "ismertetõ" tartalmát a PORT.hu-n de, hogy életében nem látta ezt a filmet az biztos! Elõször is a két pap közül csak az egyik idõs (õ Jean Gabin) a másik nem! Nem francia repülõgépen szöknek, hanem az Air Italia egyik járatán, ami ugye olasz gép... A tangeri incidensben csak Max (Jean Gabin)vesz részt, õ vállalja a közvetítõ szerepet, a másik pap nem!És nem ünnepli õket az egész ország, hanem kinyomozzák, hogy a két pap személyazonossága, nem stimmel!Majd elrepülnek Rómába, ahol megegyeznek a rendõrséggel... A film végén a taxis nem hajt fejet, hanem ordibálnak egymással a kocsiban, mert nem találja kis kápolnát, ahová a lopott "szajrét" rejtette. És végül, a film elején hajt fejet a sofõr (nem a taxis!), aki kiviszi a két ál-papot a repülõtérre!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu