A szerelem csodája

Bakancslistához adom
The Miracle of Love
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd-angol-német ismeretterjesztő film, 54 perc, 1999

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Aki ezt a filmet megnézi, egészen biztos, hogy másképp gondolkodik majd a fogamzásról, a fogamzásgátlásról, az abortuszról, a szerelemről... az ÉLETRŐL. Az élet misztériuma, felfoghatatlan csodája sehol sem érzékelhető olyan egyértelműen, mint a nemzéstől a születésig terjedő időszak "drámájában". Sokáig nem volt mód arra, hogy beleláthassunk a teremtés folyamatába.
Először akkor lehettünk ennek a folyamatnak részesei, amikor 1979-ben Lennart Nilsson és Bo G. Erikson elkészítették az Az élet csodája című sorozatot. Mérföldkő volt ez a televíziózás történetében méhen belüli felvételeivel, képi világával. 1999-ben az alkotók túlszárnyalták előző munkájuk igényességét is. Ugyanis - bár az élet, a teremtés, a születés misztériuma nem változott - igenis változott az elmúlt húsz év alatt a technológia, amellyel a folyamatot követhetjük. A legújabb endoszkopikus kamera immár 0,8 mm, ami lehetővé teszi, hogy egészen újszerű képet kapjunk a test belső világáról. A legújabb scanner elektron mikroszkóp pedig már molekuláris szintig képes nagyítást adni. Ráadásul az új feldolgozás nem csupán a tudományos tényeket, hanem a megtermékenyítés előtt tapasztalható lelki, érzelmi tényezőket is dokumentálja.
A különleges szépségű, hihetetlen technikai tökélyt felmutató felvételek azt az érzést keltik, mintha az ember képes lenne arra, hogy visszabújjon az anyaméhbe... Hogy belülről érzékelhesse, mi is történik valójában a szerelem, a fogantatás, a születés pillanataiban...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?