A tanú

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar színházi felvétel, 121 perc, 2012

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A hősi forradalom és Pelikán József gátőr elsöpörték a régi rendet. Büszkén, csillogó szemmel tekintenek a jövőbe. Új világ épül, ahol már végre minden jó lesz. Pelikán tisztességes és elkötelezett forradalmár, hisz, összefog, egyetért és áldozatot vállal. Valahol mégis elvéti a lépést, és erre rámegy a munkája, a barátja, a háza és az élete. Leghelyesebb gyorsan túllépni ezen, mert a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Szerencsére az új világ Pelikán nélkül is dübörögve épül tovább. Az események menete felgyorsulóban, határ a csillagos ég. Még bölcs vezérünk, Bástya elvtárs, a forradalmi igazság letéteményese is elfárad néha: Tréfásan azt szoktam mondani, hogy én is ember vagyok.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
golding 2016 ápr. 09. - 05:03:10 1/10
Úristen! Mi ez a bûûûûûn rossz elõadás???? Minek abból a kiváló filmbõl egy ilyen okádék színházi elõadást csinálni? Van, aki ezért pénzt fizet a színházban? Na, az se normális. Katasztrofális színészi "teljesítmények"! Ráadásul az eredeti mûtõl csak azért eltérni, hogy gyerek ne is szerepeljen benne...... szóval egy okádék!
olahmiki1959 2015 júl. 23. - 06:55:02
Nem tudom, hogy aki az ismertetõt írta, az látta-e az elõadást, de Virág elvtársat nem Cserhalmi György játszotta, - õ egyáltalán nem is szerepelt a darabban, - hanem Pindroch Csaba.
Egyébként a tv filmet egyszer meg lehetett nézni, de természetesen az eredeti "A tanú"-nak a közelébe sem jön.
A színészek súlytalanok, a poénok nem ülnek annyira, és az egész elõadásnak a koncepciója elhibázott, mert sokszor paródiába fordul, míg az eredetinek az volt a poénja, hogy halálosan komoly film volt, és pontosan az adta meg a groteszk mivoltát.
Az egyetlen emlékezetes epizód Molnár Piroskáé volt, zseniálisan alakította a Pelikánt felkészítõ, valaha jobb napokat látott, lecsúszott színésznõt, a többiek felejthetõek voltak.
Csányi Sándor jó színész, de Kállai Ferenccel egy kontinensen sem lehet említeni...