A Tisza

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 2006

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Nincs még egy folyó, mely hol méltóságteljes, lassú kanyargásával, hol zabolátlan rohanásával oly mélyen beásta volna magát a magyar ember szívébe. Azt mondják: "Ki a Tisza vizét issza, annak szíve vágyik vissza." Mondják azt is, a Tisza lágy és szeszélyes akár egy asszony, így hát nem is lehet másként bánni vele: szeretni kell, de óvni is, hogy vize az utánunk jövőket is hűsítse, halai táplálják unokáinkat és lelkük hazatalálhasson a békés tiszai tájban. Ahhoz, hogy a folyót igazán megérthessük, elengedhetetlen, hogy megismerkedjünk kialakulásával, fejlődésével, környezetével és az emberrel való "kapcsolatával".

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
homolka 2014 szept. 09. - 20:59:15 10/10 Előzmény feketevipera
Nekem nagyon tetszett ez a filmsorozat. Tárgyilagos, szakszerû. Valaki csak meghallja, hogy mennyi teendõ lenne a Tisza mentén. De manapság, csak a foci a fontos. Mennyi milliárd lett eltékozolva!
feketevipera 2013 máj. 09. - 21:53:11
Valahogy nem volt az igazi, bennem támadt egy kis hiányérzet az elsõ rész megnézése után. Lehetett volna talán érdekesebb is a film, viszont az becsülendõ, hogy több szempontból igyekeztek az alkotók megközelíteni a témát (régészet, földrajz, biológia, néprajz). Bevallom, inkább természetfilmre számítottam, ahol részletesebben bemutatják a Tisza múltját, élõvilágát, aztán kiderült, hogy sokkal többrõl lesz itt szó. Úgy gondolom, egy-egy idõszak bemutatása is sokkal több idõt igényelne 30 percnél, rengeteg dolgot lehetne mondani a különbözõ korokról (a Tisza ökoszisztémája, az emberi gazdálkodásra, életmódra gyakorolt hatása, népesedés, városok, települések kialakulása stb.), ha már egyszer több tudományág szemszögébõl közelítik meg a kérdéskört. Na mindegy, a többi részre kíváncsi vagyok, azért azokat is megnézem.