A vadrózsák völgyében - A szerelem győzelme

Bakancslistához adom
Im Tal der wilden Rosen: Triumph der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dráma, 90 perc, 2007

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Rachel Bone szülésznő a városból falura költözik, hogy a veszélyeztetett terhes Susant ápolja. Megérkezése után nem sokkal Sosan meghal. Férje, a köztiszteletben álló bíró, Charles Anderson Rachelt vádolja felesége haláláért és bíróság elé akarja állítani. RAchel mellé csak a földmérő, Darren áll, akivel Andersonéknál ismerkedett meg.

Stáblista:

Szereplők

Rachel Bone
Charles Anderson
Darren Scofield
Susan Anderson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2021 dec. 31. - 16:22:18 10/10

A Vadrózsák völgyében - 5. epizód: A szerelem győzelme - Im Tal der wilden Rosen: Triumph der Liebe (2007)

A fiatal bábaasszony, Rachel Bone úton van a Vadrózsák völgyébe, ahol a Sziklás-hegység lábánál, hogy ott a Charles Anderson, a békebíró házában szülésznőként segítsen a rendőrbíró felesége, Susan szülésénél. Susan már többször is elvetélt, de mindenképp szeretne a férjét egy gyermekkel megörvendeztetni.

Susant alig több mint egy hónap választja el a szüléstől, viszont a férje elől elhallgatta, hogy a szakorvosa postán érkezett írásos jelentése alapján Susan betegsége miatt életveszélyes kockázattal jár mind a terhesség, mind a szülés vállalása. A nő viszont ezt a figyelmeztető levelet a férje elől nem csak eltitkolja, el is rejti.

Amikor Rachel a békebíró farmjára igyekszik, megismerkedik a földmérő Darren Scofield-del, aki szintén a bíró Andersonhoz igyekszik, ugyanis annak örökölt farmbirtokát kell felmérnie, mivel Mr. Anderson a farmot mindenképp értékesíteni kívánja. A folyóparti kalandos találkozás után különös körülmények között újra találkoznak.

Rachel az Andersonék házába való megérkezése után gyorsan összebarátkozik a ház úrnőjével, Susannel. Susan egy csupa szív asszony, lehetőséget biztosít a szülésznőnek, hogy megismerkedhessen a környékkel. A farmon lévő házban történő második találkozásuk után Darren egészen elbűvölte Rachelt, belopta magát a nő szívébe.

Mindketten érzik a kölcsönös vonzódás bűvös varázsát, és tudják, hogy végre rájuk talált a nagy szerelem. Viszont Susan szülése után azonnal drámai fordulatot vesznek az események. Susan belehal a szülésbe, mint ahogy az orvos ezt a tényt a diagnózisában egyértelműen közölte. Mégpedig mindez úgy következik be, hogy Rachel semmit sem tehet, hogy a dráma ne következzék be. Viszont Susan világra jött kislánya él. A békebíró Anderson döbbenten áll az események előtt és megesküszik, bosszút áll Rachelen.

Egyedül csakis a szülésznőt hibáztatja a szeretett felesége haláláért. Elkeseredésében még a kislányát sem hajlandó kézbe venni, annak gondozását rábízza a sógornőjére. Röviddel rá Rachelt letartóztatják. Gyilkosság vádjával szándékoznak ellene pert indítani. Ekkor viszont Darren elkezd minden lehetséges eszközzel Rachelért küzdeni…

8/10
sadrok 2019 aug. 11. - 13:32:27 8/10
Aranyos történet, kicsit holivúdos befejezéssel, de ez nem ront az élvezeten :-) Rossz érzéssel néztem a filmet, amikor egyesek részéről igazságtalanul és oktalanul a kegyetlen bánásmódot és rosszindulatot láttam, amit fájdalom és a harag váltott ki. Szinte hihetetlen, hogy ember, egy családanya ilyenre képes lehet.... talán ezért is kellett az a holivúdi befejezés :-) amikor mindenki mindenkinek megbocsát, a szeretet jegyében. Hollywoodinak mondjuk, pedig Istentől való...
10/10
grosz_i 2019 máj. 28. - 11:16:19 10/10
13 Epizódból álló sorozat
ZDF Első adás időpont: 2006. I. 29.
Azok az írók, akik a kanadai nyugat betelepüléséről beszámoló kortársak voltak, különös tisztelettel és csodálattal számolnak be róluk: az első telepesek feleségeiről, anyákról és lányaikról. Vállalkozó szelleműek voltak, ismeretlen tájakra vándoroltak, ott felépítettek maguknak kemény munkával egy új életet.

Ezek a valamikori nagy legendák szinte mindmáig a férfiakról szóltak.

A Vadrózsák völgyében sorozat, asszonyokról szól, akik megküzdenek ebben a férfiak által dominált világban a szerelmükért, boldogságukért, mindegyik igazi Love story.
Eredeti helyszínen Kanadában, a Sziklás-hegység völgyeiben forgatott sorozat.
Rendezők: Oliver Dommenget és Dieter Kehler, aki több mint 20 Pilcher filmet is rendezett elbűvölő tájakon, és a szereplők közismert német sztárok Egy egészen új, női perspektívából ismerhetjük meg a Vadnyugat meghódítását…