A Valdemar hagyaték

Bakancslistához adom
La herencia Valdemar
spanyol horror, 104 perc, 2010

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Luisa Llorente, egy öreg épületekre specializálódott értékbecslő, aki nemrég egy viktoriánus udvarházba ment, a Valdemar rezidenciához. Miután titokzatosan eltűnt, Maximilian, a vállalata elnöke, felfogadott egy magánnyomozót, hogy segíten megtalálni őt. De hamarosan fel fogják fedezni, hogy ez nem az első eltűnés Valdemar udvarháznál.

Stáblista:

Szereplők

Lázaro Valdemar
Nicolás Tremel
Leonor Valdemar
Luisa Llorente

Hozzászólások

Szerinted?
InteriorLulu 2017 jún. 06. - 22:08:38
Alap, hogy filmismertetõ kizárólag akkor van múltidõben, ha a film megtörtént eseményen alapul. Ehhez képest ennek a teljesen fikciós Lovecraft-megfilmesítésnek az ismertetõje múltidejû, némi jövõidõvel (!) megspékelve. Utóbbi - nem kérdõmondat esetén - teljes nonszensz.
Idióták.
1/10
Vinnie731 2016 jan. 20. - 18:54:20 1/10
na ez még véletlenül sem horror. Az elején még úgy tûnt, hogy ebbõl jó film is lehet, de nem lett az! 1 óra 23 percig az unalmas fecsegésen kívül nem történik semmi! Senkinek nem ajánlom a megnézését.
feketevipera 2015 nov. 24. - 19:31:37
Számomra nagy csalódás volt a film, pedig érdekelt volna egy jó spanyol horror/thriller. Viszont eleve elcsépelt ötlet a titokzatos ház, szerintem ezt már túl sokszor ellõtték ahhoz, hogy sok újdonságot lehetne mondani. Meglehetõsen vontatott is volt a történet, az eleje nem indult rosszul, aztán viszont belassult a film, úgy érzem, ott sok nézõt el lehetett veszíteni, talán túlságosan is aprólékosak voltak a 19. század végi környezet ábrázolásakor, igaz, akkor nem telt volna ki az a bõ másfél óra, ha feszesebbre hagyják a sztorit. Elvileg van folytatása is, ki tudja, mikor adják majd le, talán soha, egyébként is jobb lett volna, ha nem nyújtják el, mint a rétestésztát, hanem az összesen 3 órából csinálnak valahogyan max. 100-110 percet. Végül is az kevésbé zavaró, hogy a számítógépes trükkök nem mûködnek olyan jól, de maga az egész film sajnos középszerû marad, a színészek idõnkénti jó játéka ellenére is. Amúgy - ha jól tudom - Lovecraft mûvei ösztönözték az alkotókat, bár annyira nem ismerem Lovecraft munkásságát, de eléggé elborult fantáziája lehetett a csávónak, és filmen szerintem képtelenség visszaadni azt a fajta hangulatot, bizarrságot, amit az õ írásai árasztanak. Összességében véve én túlzásnak tartom az itteni 8,3-es átlagot, még akkor is, ha nyilván nem egy világszenzációt jelentõ remekmûvet vártam. Sajnos az AMC-n is elég sok a gyenge film, nem is igazán értem a mûsorpolitikájukat.