A vér utcái

Bakancslistához adom
Streets of Blood
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 95 perc, 2009

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

New Orleans utcáin a Katrina hurrikán áldozatául esik egy rendőrtiszt. A nyomozás során egy beépített ügynököt is holtan találnak; a nyomok arra utalnak, hogy korrupt rendőrök állnak az események hátterében. Két mindenre elszánt zsaru (Val Kilmer és 50 Cent) összeköti az eseteket, arra is fényt derítenek, hogy az ügyek mögött egy kegyetlen drogbáró áll, kinek semmi sem szent, hogy elérhesse célját.

Stáblista:

Szereplők

Andy Devereaux
Stan Green
Nina Ferraro
Brown ügynök

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Nico71 2015 febr. 10. - 11:32:20 1/10
Hihetetlenül gagyi film!
Az amatõr szó nagyon kevés lenne rá, ez annál sokkal rosszabb!
A dialógusok semmitmondóak, a sztori annyira elcsépelt, hogy értékelni sem lehet egytõl tízig terjedõ skálán. (talán ha lenne mínusz)
Az elõttem szólók már kivesézték Sharon Stone és Val Kilmer alakítását. Jómagam semmit nem tudok hozzáfûzni a mély megdöbbenésen kívül, hogy miként csúszhattak ennyire le.
A film, hoz számtalan olyan nevetségtárgyába esõ sémát, amit nem szabadna elkövetni. Lásd itt: http://kecskefeszek.net/egyperces/filmek-tv/45-1-dolog-amit-sosem-tudnal-az-amerikai-filmek-nelkul.html

A rendezés és a vágás kaotikus, követhetetlen, mellõz mindenféle stratégiát, nem követ semmiféle csapásvonalat. Ugrálnak térben, idõben. Többször van példa a napszakok összevisszaságára, mintha csak gyurcsány fecó rendezte volna... "reggel, éjjel, meg este" :-) Akad olyan pillanat, mikor egy percen belül ötször váltanak napszakot a jelenetben. :-o
Nagyon feltûnõ, hogy semmiféle szakmai tanácsadót nem alkalmaztak a fegyverhasználathoz, a rendõrségi jelenetekhez. Vagy, ha mégis, akkor arra az éppen a sarkon posztoló járõrt kérték fel ingyen, lelkesedésbõl. (drága lett volna megfizetni egy gyakorlott szakembert)
Az alacsony költségvetés lerí az egész alkotásról, mintha egyetemisták forgatták volna vizsgafilmnek.
Ha manapság is drága filmnegatívra kéne forgatni, nem pedig adathordozóra, akkor egy tekercset se érne meg ez a mû.
A képminõség nézõpontvágásonként azaz kameránként változó. Egyértelmûen érezhetõ, hogy egyik "operatõr" felkapta apuci otthoni 30 ezer forintos Full HD kameráját, a másik elhozta a Full HD videót tudó fényképezõgépét, a harmadik srác elõvette a Full HD képes mobiltelefonját és evvel összeállt a mûszaki gárda. Míg egyik kamera pengeéles képet adott a mûsorhoz, addig a másik teljesen zajosat, a harmadikban pedig még digitális képstabilizátor sem volt. Stativon kívül nem rendelkeztek semmilyen eszközzel! Biztosra veszem, obszcén kifejezéseknek érezhették az olyan szavakat, hogy Smooth Shooter, sled, giroszkóp, sobercam, derítõ, ND, B+W MRC, cirkuláris polár....

Ami még nagyon feltûnõ férfiszemmel, hogy minden gettós csajnak szilikon mellei vannak. Semmire nem telik nekik, de plasztikai mûtétre arra igen. Evvel a fõszereplõ rendõr neje is hasonlóan volt. Míg nincs pénzük a ház javítására, a tetõ is beázik, addig a mûcicik ott domborodnak a felsõjében.
JULES_GT 2014 ápr. 12. - 23:00:58
Amiket arobesz felsorolt meg az Igazi zseni, mind 8..9 pontos filmek, érdemes megnézni (igaz, hogy több mint 20 évesek, de még most is nézhetõek). Szóval kicsit túlzó, hogy nincs nézhetõ filmje, inkább mostanában nem szerepel jobb filmekben...
JULES_GT 2014 ápr. 12. - 22:47:08 Előzmény arobesz
Az alapfilmek közül az Igazi zseni kimaradt...
A Deja vu is jó volt bár abban csak mellék szereplõ.
arobesz 2013 nov. 27. - 14:01:54 Előzmény szuszuki
Ezek közül a

Top secret
Top Gun
Doors
Tiszta románc
Szemtõl szemben

nem hogy A kategóriások, hanem sokkal többek ennél. Alapfilmek és meghatározóak. Szerintem.
szuszuki 2013 szept. 01. - 22:49:05
De van...
Talán nem A kategóriásak, de minimum nézhetõek, ha nem is pont miatta jók:
Top secret
Top Gun
Willow
Doors
Tiszta románc
Szemtõl szemben
A bátorság szárnyai
Ragadozók
Nagy Sándor, a hódító
Durr, durr és csók
szuszuki 2013 szept. 01. - 22:48:16
De van...
Talán nem A kategóriásak, de minimum nézhetõek, ha nem is pont miatta jók:
Top secret
Top Gun
Willow
Doors
Tiszta románc
Szemtõl szemben
A bátorság szárnyai
Ragadozók
Nagy Sándor, a hódító
Durr, durr és csók
olahmiki1959 2013 jún. 16. - 06:50:09
Rettenetesen zagyva, összekuszált, tipikusan mindent egy sztoriba belezsúfolni akaró film. Elvarratlan szálak, mesterkélt, életszerûtlen párbeszédek, felesleges mészárlások tömkelege jellemzi ezt a rendkívül gyenge filmet.
Sharon Stone valószínûleg szép összeget kapott ezért a harmatgyenge, a film szempontjából teljesen jelentéktelen szerepért.
Val Kilmert meg sajnálom, ugyanis azt vettem észre, hogy az utóbbi években szinte csak második vonalbeli filmekben szerepel, pedig annak idején volt néhány egészen jó filmje is.
Rég volt...
Zõdi 2012 dec. 30. - 14:49:06
De a The Doors az volt, úgyhogy megbocsájtjuk neki :))
4/10
zs9302 2010 dec. 25. - 11:26:13 4/10
4 pont
Gyenge.
ww95 2010 jan. 03. - 20:45:56
Sharon Kõ jáccik benne,nagyon valószínû,hogy gagyival állunk szemben...
3/10
mernokur 2009 okt. 23. - 23:49:37 3/10
A film tartalma alapján néhány dolgon elgondolkodhatnak a felnõttek a gyermekeik nevelése kapcsán, de maga a "hat tucat" film elképesztõen gyenge.
Salinas 2009 okt. 23. - 19:24:24
Nem hajaz ez egy kicsit a Miami Vicera? :D Ha jól látom, hasonlóan "sikeres"... :D
4/10
Rahar 2009 okt. 23. - 18:40:26 4/10
Nekem nem tetszik ez a film, szerintem vagy a szinkron volt gyenge kivitelezésû és/vagy a lezajló beszélgetések ennyire semmit mondóak. Mivel olyan karaktereket személyesítenek meg a híres színészek, akiknek az eljátszása nem kíván nagy tehetséget, ezért õk sem tudták a film élvezhetõségét megnövelni. A film tele van hibákkal, aki már nézet néhány helyszínelõs filmet az szerintem tudja, hogy mire gondolok. Nekem az unalmas és a semmitmondó szavak jutnak eszembe, ha jellemezni kellene ezt a filmet. Úgy érzem, hogy pár korrupt rendõrrõl szól, valamint számomra nagyon furcsán vannak a jelenetek is beállítva, valahogy az egész olyan, mintha a sok kis rész nem alkotna egy teljes egészet. Sok jelenet nem is értem, hogy miért szerepel a filmben, a nézõ új információt nem kap belõle, semmi jelentõsége, értelme nincs. Lehet, hogy így jött össze a 90 perc vetítési idõ? Szerintem idõpocsékolás ezt a filmet bárkinek is megtekinteni.