A világ ura

Bakancslistához adom
Master of the World
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi, 102 perc, 1961

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

1848-ban Robur (Vincent Price) kapitány, a fanatikus feltaláló körberepüli a földet, hogy megsemmisítsen minden hadieszközt, és ezzel elhozza a békét a világnak. Bombázni kezdi Londont és csak John Strock (Charles Bronson) és családja állíthatja meg, akiket Robur foglyul ejtett.

Stáblista:

Szereplők

Robur kapitány
John Strock
Prudent
Dorothy Prudent
Phillip Evans

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2018 nov. 13. - 20:55:21
*** SPOILER ***
Robur léghajója a tulajdonos szándéka szerint harci jármű, ami más harci járművekkel vív meg, utóbbiak mesemmisítése céljából. Ugyanakkor azt látjuk, hogy a léghajónak banális hibái vannak: a kötél elrongyolódott, az ablak könnyedén betörik, a propellerek meg összeragadnak. Egy ilyen vacak járművet könnyedén megsemmisítenek azon szereplők, akiket az alkotók 'pozitív hős'-ként állítanak be. Hogy is van ez?
Amúgy az ismertető téves, a hősök nem John Strock családja.
Philip Evans, a vőlegény meg a többieknél is ellenszenvesebb figura. Nem is tudom, hogyan sikerült egy ilyen gerinctelen, sunyi, tetű alakot összehozni.
*** SPOILER ***
2/10
stupek2 2018 jan. 08. - 19:23:26 2/10
Prudent tudós nem tudja eldönteni hol legyen a léggömbön a properrer , mire egy kibic szavára hallgat. Az egész filmben õ a legellenszenvesebb. A trükkök gagyik, a szereplõk gagyik, a történet még elmenne, ha nem lenne mindenki ellenszenves.
oncogito 2012 júl. 08. - 13:25:59 Előzmény feketevipera
Azért azt is figyelembe kellene venni, hogy több mint ötven éve készült...
feketevipera 2012 jan. 11. - 19:35:36
Mai szemmel nézve hagy némi kívánnivalót maga után ez a film, nyilván a trükkfelvételek nem olyan magas szintûek, mint manapság. Egyébként szerintem maga a könyv sem tartozik Verne legjobbjai közé, legalábbis van jó néhány olyan, amelyik sokkal jobban tetszett, A világ ura és a Hódító Robur nem annyira. Érdekesség, hogy ez Charles Bronson egyik korai filmje, Roburt pedig Vincent Price játssza, lényegében véve õk ketten viszik el a hátukon az egész produkciót. Számomra nem volt igazán kiemelkedõ a film, egyszer meg lehet nézni, de többet vártam volna tõle.