Affinity

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 120 perc, 2008

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Andrew Davies (Kártyavár, Pusztaház örökösei) adaptálásában érkezik ez a lebilincselő és fordulatos dráma, amely egyszerre hátborzongató kísértethistória, magával ragadó thriller és megkapó szerelmes film. A viktoriánus Londonban játszódó történet helyszíne egy női börtön: ezt kezdi el látogatni Margaret Prior, a felsőosztálybeli özvegy, hogy valami jót tegyen a bebörtönzött nőkkel. A látogatások egyre sűrűbbé válnak, mikor az asszony megismerkedik a börtön egyik legkülönösebb lakójával, Selina Dawes-zal, a különös spiritisztával, aki azonnal hatása alá vonja őt. Margaret körül kezd lebomlani a külső valóság, hogy átadja helyét szeánszoknak, szellemeknek és egy szenvedélyes új érzésnek, ami egyre inkább elhomályosítja a kérdést, amivel valóban foglalkoznia kéne: Selena tényleg különleges képességgel rendelkezik, vagy csak egy ügyes csaló?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
mark886 2018 máj. 08. - 19:36:48
Szerintem hihetetlenül klassz, fordulatokban gazdag film, brilliáns végkifejlettel.
10-ből 9 pontot megérdemel.
Aki szereti a kosztümös drámákat ajánlom!! :)
1/10
Cleo. 2016 jan. 05. - 22:15:28 1/10 Előzmény feketevipera
Aki szereti a gusztustalan és undorító filmeket, annak ajánlom. Hogy manapság milyen hulladékokat gyártanak, hihetetlen.
feketevipera 2015 aug. 12. - 21:22:51
Jóllehet mindenütt 120 percesnek írják, nekem úgy tûnt, hogy a Filmboxnak sikerült egy rövidebb változatot leadnia. Amúgy ez nem tett volna rosszat, de így is végtelenül vontatott és lapos izé kerekedett ki belõle. Számomra amolyan tipikus "látszólag sokat mondok, valójában keveset" film volt ez, bár esetleg sokan elégedetten dõlnek hátra a fotelban, hogy ma megint láttak egy elgondolkodtató és mélyenszántó alkotást. Valójában szerintem valami kosztümös, szirupos limonádélötty lett az egész, nem eléggé mélyen tárgyaltak olyan kérdéseket, mint bûn és bûnhõdés/büntetés, önmagunk keresése, a konvencionális társadalom hibái, a spiritizmus mibenléte, az erõltetett házasságok, a leszbikusság a 19. században stb. Én nem igazán tudtam belehelyezkedni a film cselekményébe, az adott korszakba, pedig szerintem ez alapvetõ lenne egy film sikeréhez. Õszintén szólva alig vártam, hogy vége legyen. És szerintem az is mesterkélt volt, hogy természetesen a végére derült ki, miért is került Selina börtönbe. Közepes termék ez, egy talán kevésbé ismert rendezõ "kamerájából", érzésem szerint néha maníros színészi megoldásokkal. Bevallom, kicsit többet vártam volna ettõl a filmtõl, de nekem nem igazán jött be.