Akartam volna mutatni

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2006

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Idős, örökké szép, törékeny nő... Alig kivehetőek a vonásai a zsúfolt, sötét előszobában. Több generáció emlékei, munkái között él, kis "ösvényeken" bolyong a kincsek között. Ahová csak nyúl, minden történelem és érték. Mintha mindenen évszázados por ülne. Titka, súlya van a helynek, sűrű a levegő. Minket is nyom... Átláthatatlan, megemészthetetlen... vágyunk megismerni, megfejteni, látni és gyönyörködni, de lehetetlen, hiszen, ha összeadjuk, több száz évre lenne szükség a megismeréshez...
Gábor Marianne, a 90 éves festőművész, az egyetlen élő magyar festő, akinek a firenzei Uffizi Múzeum önarckép-gyűjteményében két festménye is megtalálható....bolyongás, lebegés a művészetnek, múltnak és jelennek e titokzatos, homályos világában. Mint egy töredékes álomban, úgy bukkannak fel a képek, levéltöredékek, versidézetek, fényképek... S a mesélő a "kastély" egyetlen még élő lakója.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Sadenal 2015 márc. 01. - 15:03:25 6/10
Bár a festõnõ alakja kedves volt, a sötét képek, furcsa beállítások és a számomra zavaró zene nehézzé tették a film nézését és a végére kicsit kifárasztott, ami levon az értékébõl.


6/10
adamnagysweetmovie 2011 jún. 30. - 09:44:39 Előzmény adamnagysweetmovie
Mintha elmaradt volna...Hiába, textet is érdemes megnézni, talán az pontosabb (?)
adamnagysweetmovie 2011 jún. 29. - 12:29:59
Filmvilág 2011. május 34.old, Bikácsy elismerõ véleménye