Amerikai pszichó 2.

Bakancslistához adom
American Psycho 2
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 88 perc, 2002

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Rachael Newman ambíciózus pszichiáternő, aki a hírhedt pszichopata, Patrick Bateman egyetlen túlélő áldozata. Bateman letartóztatása és tanulmányozása után a sorozatgyilkosok lelkivilágának kutatását tartja fő irányának. Sikerrel pályázik egyetemi asszisztensi állásra Robert Starkman professzor mellé. Innen már egyenes út vezetne az FBI-ig. Nem könnyű azonban eredményeket produkálni a feszült légkörben, ahol mindenki a magasabb posztra pályázik. Egyik ellensége, a rosszindulatú titkárnő szerint túl fiatal még az álláshoz. Hogyan lehet szert tenni a legnagyobb tudásra sorozatgyilkosság tárgyában? A feldühített Rachel számára megvilágosodik a megoldás...

Stáblista:

Szereplők

Rachael Newman
Patrick Bateman
Prof. Robert 'Bobby' Starkman
Brian Leads
Cassandra Blaire

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
vilbert ápr. 08. 12:02:53 Előzmény kékibéla
Melyik szereplő az?
madeleine79 2022 okt. 16. - 12:07:27
Mozgás freeman rendezte ? És ilyen rossz lett ?
kékibéla 2021 jan. 25. - 20:54:22
Az senkinek nem tűnt fel az elmúlt tizenix év alatt, hogy a hivatkozott "első" rész végén Bateman ott beszélget aztal a faszival, akit az elején "meggyilkolt"?
rockqueen 2015 máj. 02. - 11:38:18
Megnéztem Patrick Bateman iránti tiszteletbõl, de pont ez miatt nem kellett volna. Nekem könyvben az Amerikai pszicho a kedvencem, a megfilmesítése elment, de ez nagy hülyeség volt.

SPOILER!!!

Eleve ott szúrták el, hogy a csaj kislányként megszökött Patricktõl, és sikerült neki le is szúrnia. Patrick ilyen hibát nem követett volna el, õ nem tartogatta volna a kislányt, hanem rögtön megölte volna.

A csaj pedig idegesítõ volt, a zenék sem voltak Amerikai pszichosak.

Max. akkor ért volna valamit ez a film, ha teljesen más címet adtak volna neki, és egyáltalán nem keverik bele Patrick Batemant, de így...
Spot 2013 júl. 19. - 20:06:26 Előzmény agarik
Szia!

***SPOILER PÓTOLVA***

Most néztem meg az Amerikai pszichó 1-et, és olvastam itt a fórumon, hogy szerinted ott nem öltek meg senkit.

Én nem tudom eldönteni, hogy végig képzelõdött a fõhõs, vagy tényleg ölt is. A végén amikor üldözik bemegy a munkahelyére lelövi a portást, aztán újra mutatják, hogy nem lövi le, mintha csak képzelte volna a gyilkosságot. De akkor meg a munkatársa, akit baltával csapott szét hova lett, tényleg Londoban volt?

Elõre is köszi a véleményed!

Üdv

Péter
agarik 2012 okt. 11. - 22:37:04 Előzmény Luke Ryan
Az "1. részben" nem öltek meg senkit.
5/10
Gina424 2012 okt. 11. - 21:55:40 5/10
Semmi köze az elsõ részhez. Egy gyenge, béna thriller tiniknek...
Luke Ryan 2012 ápr. 06. - 13:27:59
Igazad van, az Amerikai pszicho filmek nem horrorok. Alapvetõen egy filmdráma, ami egy beteg sorozatgyilkossal foglalkozik, s ehhez párosul egy csomó vicces(nek mondható) gyilkolás. pl az elsõ részben, amikor leitatja Paul-t...
4/10
tyrichie 2010 nov. 06. - 23:42:26 4/10
Éredekes film, de teljesen el kell vonatkoztatni az elsõ résztõl. Teljesen különálló téma ez egész. Azért lett Amerikai pszichó 2. hogy jobban el tudják adni és hogy minél többen megnézzék. Ha nem ez a címe nem valószínû, hogy letöltöm.
7/10
tzszs 2010 jún. 14. - 12:16:04 7/10
Ennek a filmnek semmi köze az elsõ részhez!
Nem is szabad úgy nézni. Teljesen különálló filmként kell kezelni. Annyira nem volt ez rossz, csak az igazi psychohoz képest :) De mondom, el kell vonatkoztatni tõle. Szerintem amúgy egy "kellemes" film volt...
4/10
weakmind 2009 szept. 20. - 15:09:55 4/10
Noh, már az elsõ rész fórumán is ment a vita hogy Bateman gyilkos-e vagy nem, írok már valamit erre énis. Bateman tényleg elkövette a gyilkosságokat, ez ha másból nem ennek az elejébõl már biztosan ki kellett volna derüljön. Persze lehet, hogy hülyeséget írok, akkor elnézést. Nekem tök egyértelmûen az jött le már az elsõ film befejezésében is, hogy az ügyvédje nem vacsorázott ténylegesen senkivel, csak feszengett ott, mert NEM AKARTA meghallani, hogy Bateman mirõl beszél neki. Le akarta magáról rázni, és tettette azt is, hogy szerinte a telefon egy vicc volt. Így védekezett a dolog ellen. (5x megpróbált elsietni beszélgetés közben, nem véletlen gesztus volt). Meg kell jegyeznem, egyszer láttam a filmet összesen, és nem sokat gondolkoztam rajta, ez csak a legelsõ benyomás. Mégegyszer sry ha tévedek.

És most amiért erre a topicra látogattam:) Ez a második film egy selejt. Brutálisan alulmúlta az elsõt. Unalmas volt. Néha jó a komoly dolgok alá könnyed, vicces zenét rakni, de itt most ez sem jött be. Szerintem tök komolytalan lett az egész, itt most nem volt semmi igazi mélyebben húzódó dolog, csak azt akarta imitálni.

Ez elvileg SPOILER: a fõszereplõ kislánykorban ott volt egy gyilkosságnál, és akkor hirtelen rájött hogy õ más sorozatgyilkosokat akar levadászni, és megöl bárkit aki útjában áll, hogy bekerüljön az FBIhoz, hogy ezt megtehesse (Az "ultrafrappáns" megoldásai egykét gyilkosságnál, hát szerintem azok se lettek túl komolyak). SPOILER vége.

És errõl megy a film. Ez nem elgondolkoztató, nem meginditó, semmi. Ez simán csak nevetséges. 10/4, nem több. Kár volt az elsõ film jó nevét elcseszni ezzel a másodikkal.
luckey 2008 nov. 23. - 17:50:52 Előzmény Tenebra Mors
Helló!
Sztem félreértelmezted az egy végét.---SPOILER---: A gyilkosságok valóban megtörténtek, azonban nem kapják el Batemant a gyilkosságokért, pedig pont arra vágyik, hogy elkapják. Azért nem derül ki hogy tényleg gyilkolt, mert összekevernek mindenkit. Nem tûnik föl ha vki nincs meg, mert annyira hasonlítanak egymásra.
Én a kettõt még nem láttam de szeretném, bár ahogy elnézem nem lehet túl jó.
Szellemkutya 2008 nov. 21. - 01:15:45
Illetve mégsem: most akkor gyilkos vagy nem gyilkos???
Szellemkutya 2008 nov. 21. - 01:15:04
Na így már érthetõ: "Patrick Bateman , az elsõ rész õrült, juppie sorozatgyilkosa, aki pusztán kedvtelésbõl, a lehetõ legbrutálisabb módszerekkel gyilkol, halott. Szelleme azonban tovább él egy fiatal lány személyében, aki mindenre képes, hogy elérje kitûzött céljait. Rachael az egyetlen túlélõ, õ az, aki megúszta Bateman gyilkos õrjöngését, és most éppen õ lesz az, aki folytatja az új amerikai rémálmot. Rachael az õt ért támadás óta betegesen vonzódik a sorozatgyilkosokhoz, és mindenkihez, aki hozzájuk köthetõ. Nem csoda, hogy mindent megtenne azért, hogy tanársegéd lehessen a fõiskola népszerû professzora, Dr.Daniels mellett, aki egykor az FBI-nál dolgozott, és számos sorozatgyilkos kézre kerítésénél segített tökéletes személyiség rajzaival. Rachael útjában csak néhányan állnak, de már nem sokáig."
Szellemkutya 2008 nov. 21. - 01:13:53 Előzmény Tenebra Mors
Éppen ezt fordult meg bennem is... Akkor most mi van? Én meg nem nézem a kettõt az biztos...
verdeleth 2008 júl. 29. - 23:55:39 Előzmény Tenebra Mors
Jól látod a filmnek ez volt a vége, a könyvnek nem De hamár ez a film az elõzõ folytatása, akkor tényleg nagy baki van De hát ilyenek a folytatások
Tenebra Mors 2008 jan. 13. - 20:41:26
Ööö... Érdekes a tartalma XD. Még nem láttam, de az alábbi szöveg nekem kicsit necces:

"Bateman letartóztatása és tanulmányozása után a sorozatgyilkosok lelkivilágának kutatását tartja fõ irányának."
Most akkor mi van? Én az elsõ rész végén úgy értelmeztem, hogy SPOILER!!! meg sem történt, csupán a fõhõs agyában játszódtak le a gyilkosságok. Tehát az õ perverz fantáziáját láthattuk. Vagy nem? XD SPOILER!!!
Ezek után elég fura... De lehet, hogy félreértettem a filmet :P.

Mindenesetre IMdB-s értékelése is mutatja, milyen "sok értelme" volt a folytatásnak.
StJust 2007 szept. 22. - 23:32:25
Na nemár!!!!!!!!!!!!!!!!
Miért kell ebbõl is KETTÕ?????????