Attila lakomája - Egy festmény felfedezése

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő film, 26 perc, 2014

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Than Mór híres festményének restaurálása nyomán a nézők megismerhetik a festő életét és korát, pályatársait és a történelmi festészet műfaját.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2015 szept. 26. - 15:45:16
Látom, ide is sikerült a porton már megszokott értelmes és tartalmas hozzászólásokat elhelyezni, nem is igazán értem, miért lepõdöm még mindig meg ezen a magas szintû és értelmes kommunikáción, ami itt zajlik.
Ami a lényeg: Than Mór festészetét nem ismerem alaposabban, errõl a festményérõl nem tudtam, arról sem, hogy több változatban is megfestette. Alapvetõen érdekes lett volna maga a mû is, a történelmi háttér is, a restaurálás menete is izgalmas lehetett volna, de sajnos a film az én szememben eléggé felszínesre sikerült. Én azért picit többet vártam volna azzal kapcsolatban, hogy jobban kibontják a "hun örökség" ideológiájának jelentõségét és gyakorlati szerepét, Than festményének elkészülési körülményeit, a mû fogadtatását, de sajnos a restaurálás folyamatából is csak epizódokat láthattunk. Nyilván nem kellett volna a hetekig tartó teljes eseménysort megmutatniuk, de szerintem az egyszerû nézõ kevésbé jártas ebben a kérdésben, pl. megmondhatták volna, milyen szerrel tisztítják a festményt, hogyan dokumentálják az esetleges beavatkozásokat, a festékréteg(ek) repedéseivel lehet-e kezdeni valamit stb. Kicsit többre számítottam, ezt nem is tagadom, számomra nem volt olyan mély a film, mint amit képzeltem.
offtopic
adamnagysweetmovie 2015 szept. 25. - 09:57:47
?