Az ember, aki feltalálta a karácsonyt

Bakancslistához adom
The Man Who Invented Christmas
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ír-kanadai életrajzi dráma, vígjáték, 110 perc, 2017

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Charles Dickens élvezi a sikert és a rajongást, amivel Amerikában fogadják Twist Olivér című regénye turnéján. Családja is élvezi költeni a pénzt, különösen apja, John, aki mindig úszik az adósságokban. Charles így majdnem fizetésképtelenné válik, és gyermekkori rémálma, az adósok börtöne fenyegeti. Ezért úgy dönt, hogy karácsonyig kijön egy új, sikeres regénnyel. Addig azonban csak hat hét van, így az író bezárkózik a szobájába, hogy rátaláljon új hősére. Hamarosan meg is jelenik Scrooge, a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával és leendő áldozataival, köztük a kicsi Timmel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Marton12 2021 dec. 24. - 17:22:25 5/10
Nem volt ám olyan rossz, mint ahogy mondják, de azért annyira jó se volt. Szeretem az életrajzi filmeket, ebben jók voltak a szereplők is, meg a látvány is. A Karácsonyi Éneket se nem olvastam, se nem láttam, de idén még megnézem a filmváltozatát, hogy pótoljam a többéves mulasztásomat :))
Egyébként nem bántam meg, hogy ezt megnéztem, mert pont annyit adott, amennyit vártam és ez így jó volt. 10/5-öt megér, és én csak ajánlani tudom mindenkinek legalább egyszeri megnézésre :)
6/10
dandelion83 2019 máj. 04. - 07:56:54 6/10
Imádom Dickens karácsonyi énekét, de az a film nem tetszett. Sajnos harmatgyengére sikerült, és még az sem tudta megmenteni, hogy a híres, klasszikus keletkezését próbálja feldolgozni. Pont ezen az ötleten próbálják meg eladni a filmet. Kár volt elkészíteni, unalmas, minden eredetiséget mellőz, még karácsonykor sem ajánlom megnézni. Dickens nagyszerűsége miatt adtam rá 6 pontot.
5/10
pihes 2019 ápr. 21. - 09:57:38 5/10
Korabeli film az író küszködéseivel, na meg a Karácsony!
Gyenge közepes.

5/10
8/10
Otiszp 2019 márc. 25. - 20:19:34 8/10
1843 októberében járunk. Charles Dickens az utolsó három könyvének kudarcától szenved. A szerkesztők elutasították műveit, és nem jósoltak neki nagy jövőt a könyvírás terén. Most már csak abban reménykedhet, hogy megír és önállóan közzétesz egy könyvet, amiből eltarthatja családját és újjáélesztheti karrierjét. Dickens ekkor találja ki Ebenezer Scrooge, Tiny Tim és társainak karakterét, akiknek segítségével képes lehet rendbehozni életét.