Az év asszonya

Bakancslistához adom
Woman of the Year
amerikai romantikus vígjáték , 114 perc, 1942

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Mind az irodalom, mind a film egyik kedvelt témája a nemek harca. Tess, a talpraesett újságírónő kinézi magának a mindent körülményesen megfontoló sporttudósítót, Samet. A nő fondorlatosan ötletgazdag helyzeteket teremt, a férfi folyamatosan igyekszik a kivetett hálóból menekülni. Harciasan induló szerelmüket a házasélet hétköznapi csatározásai követik, miközben a férj egyre alább adja férfiúi gőgjét és az asszony egyre nagyobb irányítói szerephez jut. Annyira meg akarnak felelni a házastársi, illetve a hivatali elvárásoknak, hogy az már házasságukat és szakmájukat veszélyezteti.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Sam Craig
Tess Harding
Ellen Whitcomb

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
trudy 2013 dec. 06. - 01:20:46 7/10
Aranyos film remek színészekkel és tipikus békebeli amerikai hangulattal. Az alap sztori mai fejjel is aktuális és szórakoztató, sajnos azonban régi mivolta miatt a mai ember számára ez a mozi is meglehetõsen vontatottnak tûnhet, a történetet is így-úgy már több újabb keletû film feldolgozta és a humora is ma már picit színpadiasan hat, de ettõl függetlenül élvezhetõ, ha képesek vagyunk lélekben visszamenni az idõben pár évtizedet a film erejéig.
Dejdõ 2010 aug. 10. - 15:13:32
Ezt a filmet keresem DVD-n magyar szinkronnal! Ha valakinek megvan,kérem írjon a kanyargergo@freemail.hu -ra! Elõre is köszönöm szépen!