Az ördög kriptája

Bakancslistához adom
The Devil's Tomb
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 90 perc, 2009

Értékelés:

65 szavazatból
Szerinted?

Mack (Cuba Gooding Jr.) az amerikai különleges egység parancsnoka. A CIA-tól egyszerűnek tűnő megbízást kap. Egy földrengés sújtotta kutatólaboratóriumból kell kimentenie egy Wesley nevű férfit. Kiderül, hogy Wesley (Ron Perlman) a közel-keleti sivatagban végzett ásatások egyik vezető régésze. A földalatti bázisra érkezve különös dolgokra lesz figyelmes a csapat. Sorra jelennek meg a sugárfertőzöttnek tűnő emberek, akiknek a jelentős része pap. Az egység embereit hallucinációk kerítik hatalmukba, és Macknek lassan rá kell ébrednie, hogy nem földrengés, sokkal inkább valami földöntúli támadás pusztított ezen a területen.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ceia 2016 febr. 21. - 04:01:24
Cuba Gooding.. az õ neve garancia a pocsék filmre, de nem tudtam, hogy õ is szerepel benne. Kapcsolgatás közben álltam meg ennél a "gyöngyszemnél" és elõször azt hittem, valami jó kis akciófilmrõl maradtam le. Szó sincs itt jó filmrõl. A kidolgozása még nem is lenne olyan rossz, de a "története" enyhén szólva marhaság. Akció-horror vallásos zagyvasággal megbolondítva. Tekintve, hogy én nem vagyok vallásos, eleve semmi értelme az egésznek. Ráadásul 10-15 perc múlva már unalmassá válik, gyakorlatilag ennyi idõ alatt már látunk minden gaget, ami elõfordul a filmben. Egyedül a Click nevû karakter keltett bennem némi rokonszenvet, miatta maradtam, és mert nem volt kedvem semmihez, csak bambulni :] (éppen a megfázás tünetei jönnek ki rajtam..) arra még elment. De mint filmet nem ajánlom senkinek.
5/10
Újvállalkozó 2014 aug. 08. - 23:39:18 5/10
5/10

Ha figyelembe vesszük, hogy videóra adták ki rögtön, nem is volt olyan rossz. Kis költségvetésû, de a története érdekes volt. Kaptár 1 és Doom keveréke kevés pénzbõl. Egyszer meg lehet nézni. :)
adamnagysweetmovie 2014 márc. 11. - 07:18:16
Jó a magyar cím, Laca.
Aza ördög kriptája.
Nem ezé, hanem aza?
:)
1/10
antimason 2013 febr. 01. - 22:09:33 1/10
CGJ jól leadta...
Seemann 2011 máj. 15. - 13:09:23
Hát ez valami extra szar... Talán még az alapstoryból esetleg, nagy nehezen, akár még valami érdekeset is ki lehetett volna hozni, de ez...
Valóban tele van klisével, szinte minen, MINDEN az benne...
Cuba Gooding pedig azért vállal ilyen filmeket, mert neki is meg kell élni gondolom valamibõl, és hát jobb híján...
Egyébként rég nincs õ már az élvonalban, és soha nem is lesz.
BornBadBoy 2011 márc. 07. - 01:11:39 Előzmény Judgement
ez a hozzászólás szívbõl jött, nagyon ott van a szeren!
1/10
Rahar 2011 jan. 20. - 12:04:06 1/10
Nekem nincs semmi bajon a fõszereplõvel, ám ennek ellenére is azt kell hogy írjam, hogy ez egy ritka rossz film. Gagyi alaptörténet, kiszámítható, érdektelen cselekményvezetés, a képi megvalósítás egyszerûen igénytelen, a párbeszédek egysíkúak és nagyon sokszor nem közölnek érdemi információt. Ez valóban egy ZS kategóriájú film. Megtekintését senkinek sem ajánlom. 10 pontból szigorúan 1 pontra értékeltem.
neugassaman 2011 jan. 17. - 17:23:32 Előzmény Judgement
Vannak sajnos minden nagyon jó színésznek rossz szerepleosztásai, ami nem a színészi teljesítményét kell hogy megkérdõjelezze, hanem a témából,a forgatókönyv miatt esetleg nem lehet többet kihiozni!
Hogy Sandra Bullock kapott oszkárt, azon meg nem csodálkozom, hiszen szerintem megérdemelte! Nagyon is sokoldalú, finom lelkületû, az érzelmek megjelenítésének kellõen méltó színésze, lásd pl : Megérzés - címû hatalmas alakítását! Denzel Washington pl egy über ász színész, de õ sem tud mindíg maximális kasszasiker filmeket játszani, és mint mondtam a forgatókönyv erõsen behatárolja a színész lehetõségeit. De ez csak egy szubjektív vélemény, ne is vedd másként.
Judgement 2011 jan. 12. - 05:36:57
A fõszerepben Cuba Gooding Jr. Oscardíjas színész.
Az említett színész topicjában valaki erre a filmre utalva ezzel zárta mondandóját:

"Én a helyében elsüllyedtem volna a premierkor a székemben!"

Tehát kérdem én ember, te mirõl beszélsz?

Egy mozitermet többe kerül kibérelni, sõt megkockáztatom hogy a vetítõgép áramfogyasztása egyetlen alkalommal többe van mint ezt a filmet (Az ördög kriptája) leforgatni.
Szerintem még arra is ügyeltek hogy a lehetõ legolcsóbb DVD-n kerüljön forgalomba, de azon is erõsen csodálkozom hogy a borítót végül nem fekete fehérben nyomtatták.

Megjegyzem hogy Cuba valóban játszik jó filmekben, de egyszerûen ha ránézek elmegy a kedvem bármilyen filmtõl. Biztos rossz beidegzõdés, mint mikor Mark Wahlberget látom.
Egyszerûen ZS kategóriás feje van, az Oscar díj pedig mint látjuk van Sandra Bullocknak és Gupp Woldbergnek is...
Persze mindenkinek lehetnek jó pillanatai, de ha egy Oscardíjas színész ilyeneket vállal mint ez a hulladék aminél túlzás nélkül jobbat összehoznék a haverjaimmal az sokat elárul.
Ha az elõtt forgatta volna hogy megkapta a szobrot még azt mondom, de ez vicc. Ennél talán még Steaven Seagal is igényesebbdarabokat kontárkodik össze, sõt Uwe Boll is csinált jobbat ami azért nagy szó.

Mondanám hogy ha részegen szar filmeket akartok nézni tegyétek be, de ennél sokkal harsányabb darabok is vannak, amiken jóval angyobbat kacaghattok.
De ez sima ZS filmnek indul, és ultimate hulladék lesz belõle, szavakkal valójában nehezen illethetõ.
Az eredetiséget minden pillanatában mellõzve, tengernyi klisét gondosan felhalmozva, szépen ügyelve a teljesen értelmetlen és lapos történetre, nem átall nyúlni még a klasszikusokból sem!
Az egséz kínszenvedés végén szerintem konkrétan és pofátlanul idézik meg Al Pacino, Az ördög ügyvédjének zárójelenetét. Akkor már konkrétan fogtam a fejem.

Hogy mire jó? Esetleg tálibok kínzására semmi egyébre.
Taigetosz pozitív, színészestõl, rendezõstõl, fohorgatókönyvíróstól.
De mint látom a FILM+ be is rendelte. Az a tippem hogy úgy csúsztatták be nekik a küszöb alatt, és a csatornánál nem hagynának ki egy ilyen poént :)
A gyilkos cápatámadás kettõ és a halálos kommandóbázis négy mellett ennek is ott a helye!
Anyiyta 2010 nov. 27. - 08:16:21
Nekem sem tetszett annyira. Másra számítottam a cím alapján, nem egy ilyen gyenge filmre.
3/10
markoh 2010 júl. 25. - 02:05:51 3/10
ááááááááááááá

no comment vagy csak annyi: ne nézd meg!
Milhouse 2010 ápr. 08. - 04:33:24 Előzmény goldman
Szóról-szóra igaz amit az elõttem szóló tesó írt...gyenge egy film.
goldman 2010 ápr. 05. - 23:39:17
Sztem harmat gyenge az egész,Én se értem h Cuba Gooding Jr. hogy szerepelhetett egy ilyen semmit mondó filmben.
Ez kb ez film+ szintû gyenge ,,horror"film.
De az tény h Cuba Gooding Jr. próbálrt bele valami életet vinni de ez kevés egy ilyen filmbe...Ettõl még istenkirály színész.
1/10
ibacs 2010 márc. 31. - 19:58:02 1/10
Egy haveromnak ajánlottam, de csak poénból ,kitolásból. Arra nagyon jó.Nekem senki sem ajánlotta, véletlenül néztem meg.Inkább 10 Uwe Boll film, mint ezt mégegyszer.
10/10
nakaresz 2010 márc. 31. - 18:00:27 10/10
Szerintem nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó 10/10
1/10
gibecks 2010 márc. 28. - 15:40:06 1/10
Ebben egyetértek. A film történet nélküli, gyenge alakítással és szánalmas háttérszereplõkkel.
Borzalmas. Az IMDB-n 1.0-ra értékelném
Biggieboy 2010 márc. 26. - 20:27:08
Hulladék egy film senki ne nézze meg, mert nem érdemes, én szeretem Cuba Gooding Jr.-t mint színészt, talán ez a leggyengébb filmje amiben valaha is szerepelt pályafutása során egyszerûen nem is értem, hogy oscar díjas színészként miért vállalt el egy ilyen nulla filmben fõszerepet, amikor annyi kitûnõ filmben játszott már!