Az Orheim század

Bakancslistához adom
Kompani Orheim
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott norvég filmdráma, 104 perc, 2012

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Tore Renberg önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült ez a generációs dráma, melynek főhőse, Jarle Klepp olyan hírt kap, melynek nyomán felidéz magában egy olyan időszakot, melyet legszívesebben elfelejtene: tinédzserkorát, melyet Stavangerben töltött alkoholista és erőszakos apja, valamint félelemben élő anyja mellett. Apja rémuralma elől a fiatal fiú a zenébe, a lányok hajszolásába és politikai aktivitásba menekül. Ez utóbbinak köszönheti váratlan hírnevét, mikor egy tévéadó leadja, ahogy az egyik rasszista ellenes tüntetésen nekitámad a rendőröknek. A kérdés már csak az, hogy hirtelen támadt népszerűsége elég önbizalmat ad-e neki ahhoz, hogy szembeszálljon apjával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
benvenuto1 2016 jan. 23. - 22:11:51 1/10
Az életrajzi filmek általában bejönnek. De ez a norvég családi dráma engem hidegen hagyott. Untam.
jooasszony 2013 dec. 02. - 11:50:12
Nagyon jó színészek és nagyon jó önéletrajzi indíttatású történet. Megindító szeretet-gyûlölet családsztori, ahol a dráma a film elõrehaladtával egyre erõteljesebb, a családot terrorizáló Terje Orheim egyre brutálisabb. A csúcspont a "kirándulás", ami semmiképpen nem nevezhetõ békés családi pikniknek.
A film jól hozza a kor hangulatát, színes ruhák, zenék a baketit lemezeken... de ami lényegesebb, egy sokkal jobb sorsra érdemes család szomorú történetét.