Báhubali - a kezdet

Bakancslistához adom
Bahubali: The Beginning
indiai akciófilm, 159 perc, 2015

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy gyermektelen házaspár egy napon megtalálja a csecsemő Sivát egy vízesésnél, és úgy döntenek, sajátjukként nevelik fel a kisdedet. A gyermekből az évek múltán erős férfi válik, akinek minden álma, hogy felmásszon a hegycsúcsra, ami még soha senkinek sem sikerült. Ám Siva elszánt, újra és újra próbálkozik, de sikertelenül. Akkor kap erőre, amikor megtalálja Avantiká, a rebellis harcos lány maszkját. A hegy tetején Siva később magába bolondítja a lányt, akit törzse arra választott ki, hogy megmentse a 25 éve rabságban tartott és láncra vert korábbi királynőt. Siva nem engedi, hogy szerelme ilyen veszélyes küldetésre menjen, ezért ő indul útnak, s szép lassan fény derül a fiú származására is...
A film – első telugu filmként – megnyerte a Nemzeti Filmgála Legjobb játékfilm és Legjobb speciális effektek díját; a telugu verzió tíz jelölésből pedig ötöt elnyert a 63. Dél-indiai Filmfare Díjátadón.

Stáblista:

Szereplők

Shivudu / Baahubali
Bhallaladeva
Kattappa
Bijjaladeva

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Nótárius 2020 júl. 24. - 12:28:44 8/10
A töményen adagolt, ingerorgiás, mitikus meseszerűségére eleinte rácsodálkoztam, majd meglehetősen feszengtem tőle. Később pedig, a számomra nagyon különös kulturális hatás-együttes, mint egy színpompás egzotikus kirándulás, szinte magába szippantott. A végefelé aztán mégis akként összegződött bennem, hogy ez már mitikus kulturális élményként is sok(k!) volt. Mivel én még nem láttam ennyire ilyet, talán kár lett volna kihagynom; ezért így elsőre adok rá egy valamiféle tiszteletet is kifejező magasb értékelést, avval a mérlegelhető kikötéssel, hogy a jövőben nem nézek meg effélét.
5/10
AngelTimi88 2020 jan. 15. - 14:32:47 5/10
Szeretem a látványos filmeket, de nekem már túl tömény mű giccs volt ez a film. Amúgy élvezhető és a történet is jó. Aztán eljött a film vagy énekverseny vége és hirtelen felborult bennem minden mert... Mi volt ez az alternatív sztori a végén? Valaki elmagyarázná?
Dandras121 2018 dec. 05. - 15:25:52 Előzmény Matthias
Mert a hindu mitológiában számos olyan karakter jelent meg, akik az istenek támogatását élvezték valamilyen cél érdekében, vagy maguk is félistenek voltak, akik rendelkeztek bizonyos természetfeletti erővel.
7/10
Matthias 2018 márc. 12. - 14:59:58 7/10
Megnéztem a második részt is. Az eleje felé még 9-10-es értékelésen gondolkoztam, és egyre jobban romlott le az egész, a végén már a 6-7 felé hajlottam. Ahogy haladt a film, egyre fárasztóbb lett. Gyönyörű meseszerű látványvilág van benne, csak azt nem tudom hová tenni, hogy a főhősök Héraklészi nagyságok, de hogy mitől lettek félistenek, meg mitől tanultak meg varázsolni? Erre nincs magyarázat, csak fogadd el, hogy szétütik a követ, és hogy 10 nyílvesszőtől nem halnak meg, pedig ugyanúgy ember szülte őket, és emberek között nevelkedtek.
7/10
Matthias 2018 márc. 11. - 13:50:36 7/10
Még csak az elsõ részt néztem meg, elképesztõen nagyszabású film, nagyon jól induló történettel, csak azt nem értem, miért kell a fõhõsöknek szuperembereknek lenni? Fáradhatatlan, emberfeletti erejû, fájdalmat nem érzõ, teljesen elrugaszkodott, hiteltelen képességû karakterek tömkelege. Számomra ezek annyira lerontják a film élményét.
9/10
Thorezine 2017 nov. 29. - 13:35:40 9/10
Látványos, jó a story bár kicsit sok a zene dehát indiai film.....