Bajnok a jégen

Bakancslistához adom
Ice Angel
kanadai-amerikai vígjáték, 2000

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Ebben a fergeteges, romantikus vígjátékban egy mindenki által nagyra becsült, profi jégkorongjátékost meccs közben rendkívül szerencsétlen módon eltalál egy irányíthatatlan korong, mely végül a halálát okozza. Ekkor szembesül azzal a hihetetlen résszel, miszerint maga az isteni gondviselés is időnként hibázhat, melynek köszönhetően kap egy második esélyt az életre és hogy véghezvigye élete álmát: versenyzőként indulhasson az olimpián...
Matt Clark, a világ egyik vezető jégkorongcsapata bejegyzett éljátékosának élete nem céltalan - van miért és kiért élnie és harcolnia: kiváló tehetsége, lehetősége, hogy részt vegyen a következő olimpián és egy gyönyörű barátnője, akivel már az esküvőt is tervezi.
Egy - a csapat jövőjét illetően - mindent eldöntő meccs során azonban mást hoz a sors: Matt fejére végzetes ütést mér egy jégkorong. Magához térve rémülten veszi tudomásul, hogy egy köztes világban a Föld és a túlvilág közötti síkon lebeg. Matt legnagyobb szerencsétlenségére ugyanis egy Allan nevű kissé ostoba és "hivatására" alkalmatlan őrangyal egy végzetes hibát követett el...
Allan, hogy ezt a hibát valamelyest korrigálja, alkut ajánl Matt-nek: egy új testben, azaz más személyazonossággal visszatérhet a Földre és lehetősége nyílhat az aranyéremért való küzdelemre is az olimpián. Csupán egyetlenegy szabályt kell betartania: nem léphet kapcsolatba előző életéből senkivel, máskülönben visszakerül a köztes világba s ezáltal minden esélyét elveszti, hogy - korábbi - életének nagy álmát valóra váltsa. Matt elfogadja a feltételeket, de titkon szinte biztos abban, hogy valahogyan ki fogja játszani a "játékszabályokat".
Matt új életét rögtön egy kórházi szobában kezdi, ahol is megrökönyödve szembesül a ténnyel, miszerint nem férfiként, hanem egy többszörös női bajnok műkorcsolyázóként (Sarah Bryan-ként) tér vissza a Földre, aki hozzá hasonlóan szintén egy tragikus balesetet szenvedett.
Matt eleinte képtelen elfogadni női mivoltát és feldolgozni új feminin szerepkörét, s nem tud megbirkózni a sminkelés és a hajszobrászat tudományának rejtelmeivel sem. Rendkívül szokatlan viselkedése és reménytelen kísérletei a műkorcsolyázáshoz persze rögtön szemet szúr edzőjének, aki "megfenyegeti" Matt-et: megfosztja őt annak lehetőségétől, hogy induljon az Olimpián, ha nem válik nőiesebbé, barátságosabbá, tehetségesebbé és meggyőzőbbé a korcsolyapályán.
Matt, edzője fenyítéseinek hatására azonnal kezes báránnyá válik: tudásszomja a műkorcsolyázás rejtelmeivel kapcsolatban hihetetlenül megnő, főként miután tudomására jut, hogy előző életéből hokicsapata (legjobb barátja, Ray csapatkapitány vezetésével) indul az Olimpián: éjt nappallá téve "tranírozza" magát, hogy ő is bejuthasson az olimpiai csapatba.
Matt mindenkori álma teljesülni látszik, s az aranyérem egyik esélyeseként végre eljut a döntőig. A győzelemhez azonban teljes mértékig fel kell adnia korábbi életét.
Matt csupán azt kívánja, hogy utoljára még elbúcsúzhasson szeretteitől: ehhez viszont fel kellene magára hívnia a figyelmüket anélkül, hogy valódi kilétét felfedje.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kovicseni14 2011 júl. 20. - 14:12:31 Előzmény Vicky95
Ahhj. :D én is már látttam vagy 1000x pont most néztem meg, a disnepen és amikor megláttam , h ezt adjááák. elkezdtem sikítani :D ááh. egyik kedvenc filmem. most tök sokat sírtam rajta. :) És valami csodálatos egy film.:) elképesztõ :D megható. de azért érdekelt volna, h mi lett a barátjával+ bnõjével, hogy beszélnek e utána...

hoky hoky hoky oy oy oy^^
10/10
Vicky95 2009 aug. 08. - 20:53:17 10/10 Előzmény chillike
nézd is, mert non jó;)
10/10
chillike 2009 aug. 04. - 10:43:30 10/10 Előzmény Dórika5
ha mindenkinek ennyire tetszik akkor hát én is megnézem :)
Dórika5 2009 jún. 28. - 11:35:16 Előzmény Golyo30
imádom ezt a filmet
10/10
Golyo30 2009 márc. 08. - 09:26:46 10/10 Előzmény Andyyy13
Egyetértek veled!
Nekem most volt szerencsém elõször látni és én is elérzékenyültem a végén! Nagyon tetszett! Köszönet a Jetix-nek, hogy leadta nõnapon és így láthattam!
Andyyy13 2008 júl. 29. - 20:32:15 Előzmény Vanipipi
Én is szeretem ezt a filmet és mikor elõször láttam a végén elsírtam magam pedig én kemény tipus vok és nem szoktam ilyen hamar elérzékenyülni , csak néha... nekem naon tetszik !!!
10/10
Vanipipi 2008 ápr. 13. - 13:09:40 10/10
IMÁÁÁÁDOM!!
KB.EZERSZER LÁTTAM,DE NEM TUDOM MEGÚNNI!
NAGYON JÓ FILM!!!