Bérgyilkos Mary

Bakancslistához adom
Proud Mary
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 89 perc, 2018

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A Bostonban élő Mary családjában nem szokatlan a szervezett bűnözés, ő is bérgyilkosként dolgozik. Amikor megöl egy kábítószerfőnököt és rájön, hogy ezzel árvává tette annak egyetlen fiát, a nő úgy dönt, hogy megmenti az utcán élő fiút. A feladat azonban borzasztó nehéznek bizonyul.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu 2020 nov. 22. - 23:13:21 7/10 Előzmény nefefe
SPOILER!

"...el tudtam volna képzelni egy olyan befejezést, hogy a srác bosszút áll az apjáért, és egyszerűen lelövi a nőt. (aki gyakorlatilag megszabadította minden ellenségétől) és így sok pénzzel, szabadon új életet kezdhetett volna."

A srác gyűlölte az apját (ezt elmondta Marynek), így aztán miért is állt volna bosszút? Sok pénzzel és szabadon pedig Maryvel is új életet kezdhet*, és így legalább van mellette egy védelmező felnőtt, akit ráadásul kedvel is.
* már amennyiben szétlyuggatott autóval és annak egy hiányzó ajtajával anélkül hazaérnének, hogy meglátná őket egy kósza rendőr
5/10
nefefe 2020 aug. 11. - 10:48:32 5/10
A film eleje szokványos, a közepe furcsa (egy bérgyilkos nőben feléled az anyai ösztön), a vége John Wick-es - sokkal gyengébb változatban. Sok tipikusan négeres megnyilvánulással, dialógusokkal. Talán ez alól kivétel Danny Glover, aki nagyon jól és nyugodt (olyan keresztapás) stílusban hozta a bandafőnök figuráját.
--- SPOILER ---
Persze a végére felmerül a kérdés, ennyi sebbel így küzdeni, és közben fegyvert sem kellett újratölteni... és eközben vagy húsz emberrel végez anélkül, hogy lelőjék, pedig az autóját is szitává lőtték - ami persze a végén minden hiba nélkül használható. Szóval túl sok anomália. És persze ha nem amerikain szirupos befejezés lett volna, én el tudtam volna képzelni egy olyan befejezést, hogy a srác bosszút áll az apjáért, és egyszerűen lelövi a nőt. (aki gyakorlatilag megszabadította minden ellenségétől) és így sok pénzzel, szabadon új életet kezdhetett volna. Jó csavar lehetett volna a film végére. De akkor nem lenne happy end - ami egy amerikai filmben szinte kötelező. Közepes, egyszer megnézhető.
6/10
doktormacko1 2020 márc. 30. - 20:25:41 6/10
6 / 10 Mese felnőtteknek , háttér zajnak elmegy.
2/10
gzenguz 2019 jún. 16. - 11:19:46 2/10
Egyszer meg lehet nézni - de minek? Piszok jót aludtam közben...
4/10
sexykex 2019 márc. 20. - 08:21:49 4/10
Szimpla bóvli kategória szót sem érdemes vesztegetni rá. Amit mondok az nem is csak erre a filmre jellemző, hanem filmek sokaságára. Van egy főhős, aki mindenkit lekaszabol, de soha senki nem találja el, képtelenek kárt tenni benne.
Én tudom, hogy az emberek – velem ellentétben – szeretik a meséket és a mesebeli hősök előtt nem létezhet akadály. Nincs a világon olyan sárkány vagy olyan sátán, amelyik kárt tehet egy mesebeli hősben. Na, de könyörgöm, álljunk már meg egy polgári szóra. Hát itt már mindenki hülye? Az összes rendező, az összes író, az összes filmes csak és kizárólag mesefilmet akar csinálni?
Oké, vettem a lapot. Ahelyett, hogy nézem ezt a sok bénaságot, kénytelen leszek írni egyet. Egy folytatásos mesét. Manapság úgyis mindenki sorozatokat néz, és ostoba meséken érzeleg. Összekötik a haszontalant az értelmetlennel.
6/10
beo71 2018 júl. 17. - 10:44:46 6/10
Egyszerű, mint egy szög. Nincsenek csavarok, nincsen popcorn-látvány, de legalább nem mutatja magát többnek, mint ami. A legfontosabb, hogy nem gagyi, itt nem rágják szánkba a karakterek motivációit, nincsenek poénos beszólások, csak szomorkás hangulat, ami végén felpörög és kellemes perceket okoz, akárcsak egy Tina Turner szám. 6/10.
2/10
stupek2 2018 júl. 04. - 15:50:59 2/10
No, hát igen. Az alábbi a leírás. 90 %-ban négerek játszák, főleg sötétben. Egy kis beszélgetés, egy kis lövöldözés, hot dog evés, beszélgetés, lövöldözés. Kb a huszadik hulla után meguntam.
expa 2018 jún. 06. - 15:20:20
Leírás:

Mary (Taraji P. Henson) hivatásos bérgyilkos, aki Boston legádázabb maffiacsaládjának dolgozik, amit egy Benny nevű bűnöző (Danny Glover) irányít. Amikor Mary lelő egy védelem alatt álló gengsztert, hogy megmentsen egy fiatal fiút, magára haragítja a fél alvilágot, köztük az orosz maffiát és a volt szeretőjét is… szerencsére nem az a könnyen ijedős fajta, ezért egész paróka- és fegyverarzenálját felvonultatva szembeszáll a gazfickókkal: Mary bármire képes, hogy ő maradjon utoljára talpon ebben az izgalmas és pörgős akció-thrillerben.