Betonéjszaka

Bakancslistához adom
Betoniyö
finn-svéd-dán filmdráma, 96 perc, 2013

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Beton Éjszaka története, egy összetört lélek története. A film arról szól, hogyan lesz egy vágásból, seb a sebből félelem és hogyan fordul át a félelem végül erőszakká.
A főhös egy 14 éves fiatal fiú, Simo, akinek még kialakulatlan fiatal énje és így nem tudja magát megvédeni a körülötte történő eseményektől. Nincs saját identitása. Simo és bátyja, Ilkka, egy fiait egyedül nevelő sodródó és kiszámíthatatlan anya gyermekei. Kaotikus otthonuk Helsinki betondzsungelének szívében van. Ilkkának egy napja maradt hátra mielőtt megkezdi börtönbűntetését. Az édesanyja meggyőzi Simot,hogy ezt az utolsó éjjelt töltse a bátyjával.
A testvérek olyan eseményeknek lesznek tanúi ezen a napon, melyeket jobb lett volna nem látniuk. Simo, aki még nem képes elvonatkoztatni attól amit lát, és nem tud magának hazudni sem, az eseményeket olyannak látja amilyenek azok valójában. Szűretlenül a világ elviselhetetlennek tűnik. Végül egy véletlen találkozás egy fotóriporterrel, kinek szándékait Simo félreérti, vak rémületbe sodorja a fiút, mely pánik motiválta erőszakban robban ki. Ebben az erőszakban találja meg Simo identitását. Az ő saját arcát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?