Bolygónk jövője

Bakancslistához adom
Planet Earth: The Future
angol dokumentumfilm sorozat, 2006

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Ez a Bolygónk, a Föld című sorozatot kiegészíteni vágyó háromrészes sorozat, Föld bolygónk jövőjét vizsgálja. Korunk környezeti, környezetvédelmi problámáit feszegeti, veszélyeztetett állatfajokra, földrajzi régiókra fókuszálva.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
zszoltan 2007 dec. 13. - 18:14:43
Hát ez így van.
Szerintem belekerültünk egy önmagát gerjesztõ folyamatba. És ebbõl csak alapvetõ változással lehet kijutni. A gondolkodásmód megváltozásával. Elsõsorban a profitorientált szemléletet, és az ehhez kapcsolódó - imént említett - fogyasztói versengést kellene végre túlhaladnunk. (Végülis nem állatok vagyunk, akiknek a gazdasági hatékonyság a lét-, divatos csillogás pedig a fajfenntartás elengedhetetlen eszköze.)
Néhány éve még mindenkit a bolygó túlnépesedésével riogattak. Számolgatták, hogy hány év alatt növekszik a Föld lakosainak létszáma az eltartható fölé. Ugye ezt nem darabszámban mérték, hanem ökológiai lábnyom méretében? Megnézhetnénk, hogy vajon az 'igénytelen' kínaiak vagy a fejlett ipari országok fogyasztása nõtt-e nagyobb százalékban az elmúlt években. Mert ez számít igazán, nem a puszta lélekszám-változás.
Ezüstliliom 2007 dec. 13. - 01:00:05
100 %-ig egyetértek!
Amit az én anyagi kereteim megengednek, ha már a "mit teszel a környezetvédelemért?" kérdés felmerült: no reklámszatyor, no autó, no nem visszaváltós palack, újratöltõs dolgok, no eldobhatós vackok, no sprayk, elemeket igyekszem keveset használni, de ha mégis, nem a kommunális szemétbe dobom, hanem a szelektív gyûjtõládákba, az erre alkalmas szemetet komposztálom. Vályogházban lakom, ezért megtehetem, hogy no légkondi, de sajnos a fûtési rendszer nagyon korszerûtlen: cserépkályha és konvektorok.
És Ti?

Én is visszasírom az örökélet plusz egy nap tipusú árukat.:(((
StJust 2007 dec. 13. - 00:49:11
Nehéz az ilyen kérdésre válaszolni...De talán elsõ körben az USA beláthatná,hogy hosszútávon õ is jobban járna,ha csökkentené a környezetkárosító tevékenységeit. A másik oldalról pedig minden egyes embernek a saját háztartásában körül kéne néznie,hogy mennyit pazarol. Tudatosabban kéne vásárolni, szelektív h.gy., no légkondi stb...
Ja és legfõképpen a fogyasztás orientált társadalmi szokásokat kéne leépíteni.Egyre csak azt halljuk mindenhol,hogy dobd ki a régit,vegyél újat,fogyassz,fogyassz,fogyassz,és ennek érdekében vegyél föl jó sok hitelt,hogy a bankoknak is jó legyen.Mindez így tarthatatlan.Ha régen pl. megvettél egy fényképezõgépet vagy valami mûszaki cikket,akkor az "örökös" volt,most ,meg pár év után mehet a kukába.
Majdnem biztos vagyok benne,hogy nem fog sikerülni megfékezni az elindult folyamatokat,mert egyszerûen nem ez az érdek.Csak akkor fogunk föleszmélni,amkior már tényleg késõ,és az a baj,hogy ez már nincs messze,és ezt mi is meg fogjuk érni!!
Ezüstliliom 2007 dec. 13. - 00:08:13
Szerintem már elkéstünk. Inkább az a kérdés, vajon a mi életünkben mekkora lesz a klímaváltozás, és milyen hatással lesz ez az életünkre? Ráadásul akik tehetnének valamit, azok tojják le legjobban az egészet, mivel elõször nem õk fogják megérezni a következményeket, hanem a világ legszegényebb emberei, akiknek nincs 5 házuk a világ tájain szétszórva, hogy elköltözzenek onnan, ahol ellehetetlenül az élet.:(((
Már rég át kellett volna állni bioüzemanyagra. No és hány sprayt láttok a boltok polcain? Pedig lehetne másként is, csakhogy az emberek nem adják a kényelmüket. Nem látnak tovább az orruk hegyénél.
StJust 2007 dec. 12. - 13:54:40
Nagyon igényes ez a sorozat,kár,hogy kevés adást láttam,mert épp olyan idõpontban van,amikor nem jutok tévéközelbe,de ez a BBC megint nagyon kitett magáért!Ez egy naaagy ötös,mármint a port értékrend szerint 10-es!
efes 2007 dec. 05. - 20:41:20
ez a bono..:))
efes 2007 dec. 05. - 20:09:36
itt meg már osztja az észt a nagytõkének..:))) hát nem édes?
efes 2007 dec. 05. - 20:08:45
peter garettnek hívják, itt rocksztár
efes 2007 dec. 05. - 18:30:45
bono nem miniszter, szerintem, csak egy túlzottan befolyásos k*csög. (mint hírlik, a nagy dérrel-dúrral beharangozott afrika-kampánya is több kárt okoz, mint hasznot, a segélyek rendre az afrikai maffia kezébe kerülnek, akik a saját üzletüket csinálják belõle...)

a midnight oilos csávót azért hoztam fel, ha nem lenne egyértelmû, mert hiteles arc, hiszen környezetvédelemmel foglalkozik több mint 20 éve. emellett jó arc is, de mindenképpen jobb mint bono. hiszen ausztrália legalább aláírta...
efes 2007 dec. 03. - 20:06:35
hehe, a midnight oilos kopasz csávó a környezetvédelmi miniszterük...:))

nyolcvanas évek közepén már azt énekelte:
"how can you sleep, when the earth is burning?" nem ma kezdte, hiteles arc. egy fecske...
kfr 2007 dec. 03. - 13:57:23
Nem vette fel valaki véletlenül? Ezt sajnos sikerült lekésnem és érdekelne a film.
zszoltan 2007 nov. 27. - 21:21:50
Én azért bízom benne, hogy még nincs veszve minden. De a kiút megtalálásához feltehetõen meg kell húznunk a nadrágszíjat. Alaposan.
zszoltan 2007 nov. 26. - 13:55:55
Errõl ha jól emlékszem Baló György mondott egy aranyosat, de sajnos igaza lehet (nyilván nem szó szerint): "A Világ vezetõ országai a konferencián megállapodtak abban, hogy 2050.-re meg fognak állapodni abban, hogy milyen lépéseket kellene tennünk. Valószínüleg sokkal hamarabb ki fog derülni, mennyire késtünk el ezzel."