Bunuel és Salamon király asztala

Bakancslistához adom
Bunuel y la mesa del rey Salomón
spanyol-mexikói-német fantasy, 105 perc, 2001

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Carlos Saura, hogy lerója tiszteletét barátjának és honfitársának, a méltán elismert rendezőnek, Luis Bunuelnek, a legszebb ajándékot adta, amit egy rendező adhat: egy saját filmet. Egy kitalált filmet, melyben Bunuelé a főszerep.
A filmben Bunuel egy jelenkori filmkészítő, aki ha lehunyja a szemét, máris látja a filmet, amit elkészítene saját fiatalkori éveiről Toledóban, barátaival, Salvador Dalival és Frederico Garcia Lorcával. Toledó sikátoraiban elindulnak megkeresni a legendás Salamon király asztalát, melynek létezéséről rengeteg titokzatos történet keletkezett az évszázadok során. Aki megtalálja az asztalt, az képes lesz látni a múltat, a jelent és a jövőt.

Stáblista:

Szereplők

Salvador Dalí
Federico Garcia Lorca
Ana María de Zayas

Hozzászólások

Szerinted?
*Bátorszív* 2007 jún. 06. - 18:19:49
:) ;) :) :*
Huma 2007 jún. 06. - 16:10:26
..."hagyd"... hm
Huma 2007 jún. 06. - 16:09:29
Naná, hogy tréfi volt. Ne mérgesítsd magad emiatt, hagy az egészet ott ahol van. A csillagos megoldás az eddigieket felülmúlja, "dizájnra" is:)));)
*Bátorszív* 2007 jún. 06. - 14:26:28
(kiig.) ,---> "... technikai..."
*Bátorszív* 2007 jún. 06. - 14:24:25
:) ;) Bár tudom, hogy Te csak tréfának szántad a megjegyzésedet; ( mosolyogtam is rajta egy jót... :) ~-), de hogy totál õszinte legyek, egyszerûen kénytelen voltam magam újra regisztráltatni...! Mert számomra teljesen érthetetlen okból, -- hacsak nem a PORT. hu technikai fejlesztése közben történt fatális hiba miatt -- képtelen voltam a beütött, nick nevemmel, és jelszavammal bejelentkezni; arra gondoltam, hogy ez, csak valóban átmeneti tecnikai zavar; aztán megfordult a fejemben, hogy az fejlesztések közben esett hiba miatt "eltûnt" a regiszterem...!!!- persze ez abszurdum lenne; - de napokig se telefonálni nem tudtam a szerkesztõségbe, se e-mail-t küldeni, --, hogy mégis 'mi a franc történt???!!! 'a regiszterem-mel... Ráadásul a komputerem is többször leblokkolt... !!!
Úgyhogy továbbra is rejtély! számomra!!! ( De utána járok..., mert ez tényleg Több, mint Furcsa !... ( !!! )...
Szóval végül is kénytelen voltam magam újra regisztráltatni, két *____* csillaggal... !...;
Huma 2007 jún. 06. - 04:57:16
Hol van Bátorszív1? Mit tett, hogy CSILLAGOS lett? Gondolom Téged nem kell bíztatni, de van még ötleted a variációkra:)
*Bátorszív* 2007 jún. 06. - 00:46:49
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy maga Luis Bunuel milyen önéletrajzi filmet konstruált volna ebbõl az alapötletbõl... :
( Talán - még- vagy másként- - szimbólikusabbat, transzcendentálisabbat...; de ezt a Saura féle 'megoldást' is csak dícsérni lehet... ; ...)
- ... "gratieas..." !...-