Coliandro felügyelő: Fekete mágia

Bakancslistához adom
L' Ispettore Coliandro: Magia nera
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz krimi, 104 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Coliandro és Trombetti egy fekete lány meggyilkolása ügyében nyomoznak. A helyszínen fekete mágiára utaló jeleket találnak, ezért arra következtetnek, hogy a lány valamilyen ősi szertartás áldozata lett. Felügyelőnket rasszista megjegyzései bajba sodorják, ezért Longhi ügyésznő Trombettit bízza meg a tényleges nyomozással, Coliandro pedig sofőrködhet az áldozat nővére mellett. A lány gyönyörű és okos, így Coliandro is kénytelen átértékelni a feketékről alkotott felületes nézeteit. Ráadásul az ügy sem egyszerűen vudu varázslat, így Coliandro ismét alámerül az alvilág mocsarába, a szálak ráadásul egészen a nemzetközi diplomáciáig vezetnek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Gabriella54 2009 okt. 10. - 11:17:49 10/10
Köszönöm szépen, szinte ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem.
Megérte fennmaradni és megnézni, nagyon tetszett - persze az elõzõ két rész is jó volt, szimpatikus, ahogy Coliandro felügyelõt mindig valamilyen "mássággal" szembesítik! Mintha saját magunkat látnám önnön elõítéleteinkkel!
8/10
kgyuri0 2009 okt. 10. - 11:14:52 8/10
Azért néztem meg, mert ezzel a címmel, szinte biztos volt, hogy ebben a filmben nem lesz semmi féle agyament woodoo, meg mágia, meg ördög meg ilyenek, mint oly sok, leginkább amerikai szemétben(legutóbb deNironak izzott föl sárgán a szeme az Angyalszív címû sz*rban)
Ebben igazam is lett.

Kaptam viszont egy rendesen,tisztességesen és precízen fölépített krimit, nem maradt elvarratlan szál, amellett igen figyelemreméltó antirasszista kicsengést. Ez már csak azért is örvendetes, mert Itália éppen mostanában nem túl fényesen szerepel ilyen szempontból,a dege Berlusconi többször “erõsen lesült illetõnek” vicceskedte az amerikai elnököt. Neki is meg kellene néznie néhány tisztességes és komoly filmet.

Még ha a komolysággal voltak is problémák ennél a filmnél, a menõsködõ felpörgés szellemében igen sok nyegle és hígagyú poén került elsütésre, a pozitív fõhõs(a felügyelõ) afféle túlmozgásos fα*kalapnak lett beállítva, de azzal együtt rendben volt, bizonyára a sok amerikai sz*r által hülyített világban sokan ilyen fölpörgött túlmozgásos fα*kalapok a legkülönbözõbb hivatásokban, miért pont rendõrfelügyelõbõl ne így lenne. Úgy hogy a film túlzásait akár kritikának is vehetném, persze ez csak vicc,ez a film nem arról szól.