Csajbaj

Bakancslistához adom
Girl Flu.
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi vígjáték, 92 perc, 2016

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A 12 éves Bird különös helyzetben van, neki kell gondját viselnie a könnyelmű anyjának, Jennynek. Birdöt az első menstruációja miatt megalázzák az iskolában. Ahogy Bird és Jenny a hormonok változásával küzdenek, az életük felfordul.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
bannor72 2019 jan. 18. - 14:32:02 1/10 Előzmény Oh jajj
Hát jobb lett volna ha meg sem szólalsz: aki, azt sem tudja mit néz és miért az inkább nem irjon semmit. A véleményed neked is a nagy prüdériát jeleniti meg. Szerinted: gusztustalan. Gondolom, a feleséged, lányod stb. esetében is igy gondolod. Nem hiszem én sem, hogy a témáról egy lejárt klisé köritésű történet csomagolásában filmet érdemes késziteni. Ha nem érdekel ne nézd. Elgondolkodtam azon, hogy 2016-ban ez téma? kérdés? Elsőre legyintenék, hogy ugyan. De biztos vannak a világnak olyan szegletei ahol ez kérdés, de ott nyilván nem látják a filmet sem. Amúgy szerintem sehol :) Túl beszéltem az egészet... ennyit nem ér :)
1/10
bannor72 2019 jan. 18. - 14:21:22 1/10
Nem tudom mi ez a mensi kultusz. Nyilván igy volt/vanbizonyos kulturákban és közösségekben: hogy ez a nagy pillanat: mostantól NŐ a kislány. (teljesség igénye nélkül, nem tlejes antropológiai elemzés :) a zsidó kulturában Pl. ez nagy dolgot jelent: ünneplik a nővé érést, mostantól fogamzó képes és sok-sok fiút fog szülni - szerintem kicsit megalázó szerencsétlen 11-13 éves kislányoknak ez: van nekik elég bajuk a serdüléssel amúgy is, arról nem is beszélve, hogy mostantól 30-40 év szivás vár rájuk, nem beszélve a folytatásról. Ennek ellentéte az abszolut prüdéria: amikor senki nem beszél róla: még a lányok egymás között sem: nem csoda, ha megijednek: mi is történik velük. Avagy egy másik vallás, az iszlám szerint ilyenkor a nő tisztátalan és érinthetelen minden szempontból: azt sugalva mintha bűn lenne: pedig aztán ha a csador alatt nem szül 5-6 fiút ! ) Nem sokat ér ebből filmet csinálni. Ráadásul ilyen ócskát.
Oh jajj 2018 márc. 15. - 14:08:29
Hát ez nagyon durva. Megy egy film, ami egy magyar állampolgárságra vágyó néger menekültről szól. Kicsit nem figyeltem oda, változik a helyszín és egy kislányt csúfolnak a véres nadrágja miatt. Azt hittem, még ugyanaz a film, várom a folytatást, de egyre csak a menstruáció, a tamponhasználat stb. a téma. Kezdett gyanús lenni... kiderült, hogy az előző film végét láttam, ez valami más. Állítólag vígjáték. Tíz-tizenöt perc amíg kizárólag a vér a téma, ez inkább horrorba való. Kapcsoltam tovább. Szimplán gusztustalan. :(