Cseresznyefák és meggyfaligetek királynője

Bakancslistához adom
Die Kirschenkönigin
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német tévéfilmsorozat, 270 perc, 2004

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Nem mindennapi, látványos, romantikus, érzékeny, izgalmas, fájdalmas, ugyanakkor történelmi dokumentumok alapján készült sagatörténet a "A meggyfák királynője". A helyszín Németország, Berlin, s az időpont 1914. Ruth Goldfish baroness élete, családrajza bontakozik ki ebben a míves, háromrészes tévéfilmsorozatban.
Ruth egy gazdag zsidócsalád egyik lánygyermeke, a papa kedvence. Apja háromszmor is megözvegyült, s három leánya született, Gretchen, Käthe és a középső, Ruth. Okos, szép, mint a nap, tanult, intelligens, az álma pedig, hogy mindenáron farmer legyen. Apja tiltakozása ellenére Ruth kitart álmai mellett, s ráadásul halálosan beleszeret Albert von Roll báróba, egy elszegényedett farmer család fiába. Albert von Roll más világ, de Ruth életét, kezét és szerelmét nyújtja. Alberttel Bleichrodeba költözik, vetni és aratni akar. Mindent megtanul az agrár kultúráról, zöldséget termeszt, gyümölcsöt, palántát ültet, keményen dolgozik a földeken. Ruth megszállott és csapong mint egy "szabad madár". Elhatározza, hogy új meggyfa ültetvényt teremt több száz hektáron. Kezdetben minden sikerül neki, családjának, azonban egy váratlan erdei baleset folytán, szerelmetes férje meghal és Ruth teljesen magára marad születendő gyermekével. Ezek után Ruth csak kislányának és a farmnak él, erőteljesebben dolgozik, mint bármelyik beosztottja. Az évek telnek, s a történelem kegyetlen, 1933, a nácik még saját nemzetüket sem kímélik. Ruth okosságával, leleményességével, élni akarásával felülkerekedik minden emberi gyengeségen, s világhírű meggylikőrével mindenkit levesz a lábáról.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Ruth von Roll
Samuel Goldfisch
Albert von Roll
Luise Weidler
Franz Weidler
Kurt Stöcker
Otto Pfreimel
Elisabeth von Roll
Siegfried Weidler

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Z 2009 szept. 06. - 22:52:09
S miert kell ezt a filmet mindig ilyen keson adni?
9/10
ondok 2008 máj. 30. - 00:20:27 9/10
Nos a végére szerintem esett a szinvonala,megszaporodtak az érzelgõs részek.Sigfried halála elõre megjósolható volt az elsõ köhhentésnél,sírja pedig Redford oroszlános sírját idézte a Távol Afrikától-ból.A párbeszédek is banálisak voltak sokszor,az ábrázolás felszínesbe hajlik.A kommunista testvér és a kommisszár láttán szinte kedvet kapsz az orosz komcsi életre .pedig Sztálin et. alatt az ilyen hithû elvtársnõket többnyire hidegre tették.Volt egy jó indulás,de aztán kifulladt a sztori,a fõhõsnõ Scarlett szerû szívóssága nem ighazán elég három részre.
balbertimi 2008 máj. 29. - 07:20:14
Az elsõ részbe teljesen véletlenül kattintottam bele, és mert épp sok kávét ittam, végig tudtam nézni. A második kimaradt, de a mait jó lenne nem elaludni. Nekem speciel a kornak az a fajta ábrázolása tetszett, amirõl nem a törikönyvekbõl tudunk: figyeltétek pl. az öreg dolgozószobájában a pajzán grafikákat? Azt hiszem, a filme a másik kedvencemben hallott "machiavellista leleményesség" jelzõvel lehetne illetni.
perry 2008 máj. 29. - 00:01:10 Előzmény elaci
Azért azon elgondolkodtam , hogy 45 évesen szülõ felügyelet mellett hogy nézhet tévét elacika, nyakában partedlivel kis etetõszékében amint spenótot dobál a tv képernyõjére. :)
9/10
petej 2008 máj. 23. - 00:53:03 9/10 Előzmény ondok
Nem rossz!
A dikciók kicsit valóságtól elrugaszkodottak - vagy számomra volt túl késõn a film...
Remélem a befejezõ résszel nem csapják agyon az egészet...
9/10
ondok 2008 máj. 22. - 10:11:08 9/10 Előzmény elaci
Akkor ajánlanám a jeanclódvandammos és brucewillices filmeket,azok biztos fognak tetszeni.
10/10
DLion 2008 máj. 21. - 09:13:52 10/10
Az elsõ részt láttam. Ki nem hagyom a többit!
Vannak emberek, akiknek céljaik vannak és nem hagyják magukat a "körülmények" hatása alá engedni. A mai emberek tanulhatnak belõle! Nem az aktuális politikát és az irányítóit kell szidni(tudom, megérdemlik), hanem a saját életet megfelelõen irányítani. Ruth ezt csinálja, profi módon.
10/10
DLion 2008 máj. 21. - 09:00:14 10/10 Előzmény elaci
Én meg, veled nem találkoznék...
elaci 2008 máj. 16. - 00:08:20
A címe alapján egy kínai, végtelített szappanoperának gondolnám. Elolvasna a tartalmát, még nagykorú felügyelete mellett sem nézném meg.
9/10
ondok 2008 máj. 16. - 00:05:07 9/10
Nem rossz film,leköti az embert ,egy kicsit sok benne a baleset:kit a kaszák nyársalnak fel ,kit egy fa lapít palacsintává.