Cshunhjang

Bakancslistához adom
Seong Chun-hyang
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dél-koreai romantikus dráma, történelmi film, 107 perc, 1961

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Cshunhjang története a 18. századi koreai folklór egyik legnépszerűbb meséje. Egy kiszeng (a gésák koreai megfelelője) lánya és egy gazdag nemesember közötti szerelemről szól. Cshunhjang az ifjú fiatalembernek ígéri kezét, aki azonban az apjával Szöulba távozik, hogy hivatali tisztséget szerezzen magának. Eközben Cshunhjangot megpróbálja szerelemre kényszeríteni a helyi kormányzó. Mivel a lány nemet mond, börtönbe zárják. Közben a király titkos megbízottjává előléptetett nemes ifjú visszatér, hogy kiszabadítsa Cshunhjangot és megbüntesse az álnok kormányzót.

Ez a film volt az első színes, szélesvásznú film Dél-Koreában, mely bemutatásakor óriási közönségsiker lett. A rendező, Shin Sang-ok, valamint felesége, a címszerepet alakító Choi Eun-hee a koreai filmgyártás legendás alakjai, akiket az 1970-es években Kim Jong-il – későbbi észak-koreai diktátor – elraboltatott, hogy Északon készítsenek filmeket.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?