Csillagközi Romboló: A terv

Bakancslistához adom
The Plan
amerikai sci-fi, 112 perc, 2009

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A Cylonokat azért hozták létre, hogy az emberek robotsegítői legyenek, de fellázadtak ellenünk, rengeteget tanultak és fejlődtek, most pedig úgy néznek ki, mint mi. A tervük egyszerű: elpusztítani azt a fajt, amely rabszolgaságba taszította őket. De mikor pusztító támadásuk után maradnak túlélők, a Cylonoknak improvizálniuk kell. A Csillagközi Romboló: A terv két nagyhatalmú Cylon vezetőről szól, akik ugyan külön utakon járnak, de a céljuk ugyanaz: befejezni a feladatot.

Stáblista:

Szereplők

William Adama
Cavil testvér
Samuel Anders
Sharon Valerii
Chief Galen Tyrol

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
JimmyZ 2018 szept. 04. - 16:02:28 10/10 Előzmény Vadrenalin
SPOILER:
Az 1-es (John Cavil) egész idő alatt ismerte a Final Five kilétét, ponthogy az ő mesterkedései révén felejtette el őket a többi cylon, és a Final Five is miatta nem emlékezett az előző életére.
A tervről annyit, hogy volt a "publikus" terv, amit minden (számozott) cylon ismert, és az tényleg az volt, hogy kiírtani az emberiséget. A mélyebb terv csak az 1-es számára létezett, és az volt, hogy leckét adjon a Final Five-nak az emberiség valódi természetéről. De még ez is megy mélyebbre, mert ezzel csak magának hazudott valamelyest, mert méginkább valójában a szülei figyelmére, elismerésére és szeretetére vágyott igazán.
3/10
ati01 2015 febr. 14. - 15:26:24 3/10
Van az a rajzfilm, hogy "A komisz aranyhal"
Egy gonosz aranyhalról szól, akinek világuralmi tervei vannak, és jókat lehet rajta röhögni, milyen kis durci, mikor nem sikerül világuralomra törnie.
De aztán mindig új tervet eszel ki, soha nem adja fel.

Na ez pont ilyen, csak nem megrajzolt figurákkal, hanem színészekkel.
VLC médiajátszón néztem, azon van másfélszeres sebesség. Az elõ 20 perc után úgy néztem, kis ablakon, miközben f.b-on chat-eltem.
Kb ennyit ér a film.
6/10
Vadrenalin 2014 jan. 17. - 13:11:10 6/10
Nem állíthatom, hogy túl elégedett lettem volna a filmmel. Az egész sorozat alatt vártam, hogy végre kiderüljön mi az a titokzatos terv, amirõl minden epizód elején beszélnek. Aztán a sorozatot lezárták félig tisztességesen: tisztességes, hogy rendesen lezárták, nem nyújtották addig, míg elkaszálják lezáratlanul, de egy csomó nyitott szálat szerintem egy hülye általánossággal elkenve zártak le, és ezt a terv dolgot még akkor sem mondták el. Aztán jön ez a film, amitõl az ember azt várná, hogy megtudhatja végre azt a nyûves cylon tervet, de (talán most kéne írnom, hogy spoiler, ha tényleg lenne bármi poén, amit itt le lehet lõni) kiderül, hogy nem is volt semmi terv, amikor ezt írták ki, a terv még az egész sorozat elõtt volt nekik, hogy kiirtják az emberiséget, amit már eddig is mindenki tudott.

De persze azért ettõl függetlenül érdekes filozófiai kérdéseket vetett fel a sztori cylon-szemszögének bemutatása, azzal együtt, hogy voltak részek, amik nekem nem egészen álltak össze a sorozattal (Spoiler lehet: pl. nekem a sorozatból úgy rémlik, az 1-es sem tudta, kik az utolsó - vagy elsõ - ötök, de e film alapján viszont tudta).
8/10
akh 2011 febr. 22. - 02:08:25 8/10 Előzmény greeen
Mindenképpen elõbb a sorozatot kell megnézni csak úgy van értelme a filmnek.
greeen 2010 nov. 20. - 20:17:59
Lehet megnézem akkor.HA jó sci-fi.A Sorozatot nem láttam de remélhetõleg érthetõ lesz...
greeen 2010 nov. 15. - 03:39:15
Valaki valamit a filmrõl esetleg?