David Attenborough - Törzsi kincsek

Bakancslistához adom
David Attenborough: The Tribal Eye
1975

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

David Attenborough-t elsősorban a bolygónk élővilágát bemutató sorozatairól ismert természetfilmesként tartjuk számon, ám széleskörű érdeklődéséből kiindulva nem meglepő, hogy évtizedek óta foglalkoztatja a törzsi kultúra és művészet is. 1974-től kezdődően a Föld számos szegletébe látogatott el, hogy felfedezze a törzsi művészeti alkotások elkészítését és használatát ott, ahol a tradíciók még érintetlenek maradtak.
A neves természettudós bemutatja a törzsi közösségben élő emberek és művészetük közötti összetett kapcsolatot; a kultúrát, mely lehetővé teszi a műalkotások elkészítését, és a világ érdeklődését e népek élete és művészete iránt.
A sorozatban olyan művészeti ágakról esik szó, mint például a szobrászat, a szövés, vagy a fémművesség; és olyan csodálatos műalkotások közelébe viszi nézőit, mint az észak-nyugat amerikai indián törzsek totemoszlopai, a nyugat-afrikai Maliban élő dogonok fafigurái, az Új-Hebridák szigetcsoport malekula maszkjai, és az iráni nomád törzsek varázslatos szépségű szőnyegei.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?